• Támogatott fürdőkúra: akár szállodában is elérhetők a tb-támogatott fürdőkezelések.

  • Az orvosi vizsgálat, a gyógyvizes medencefürdő és a kezelések miatt sem kell kimozdulnunk a hotelből.

Társadalombiztosítási támogatással számos fürdőgyógyászati kezelés érhető el. Szakorvosi javaslat alapján maximum napi négyféle kezelés vehető igénybe és ezek egy kúra alatt 15 alkalommal ismételhetők. Naptári évenként két ilyen 4×15-ös fürdőgyógyászati kúrán vehetünk részt tb-támogatással.

Talán sokan nem is tudják, hogy ezek a kúracsomagok nem kizárólag gyógyfürdőkben, hanem egyes szállodákban is elérhetők. Ez különösen akkor lehet praktikus, ha a lakóhelyünktől távolabb vennénk igénybe a gyógykezeléseket, hiszen így nem kell külön gondoskodnunk a szállásról.

A társadalombiztosítás által támogatott gyógykezeléseket is kínáló szállodák közé tartozik a hajdúszoboszlói Hotel Rudolf***. A szállodában 37 darab kétágyas szoba, 6 darab apartman, 5 darab háromágyas családi szoba és két lakosztály áll a vendégek rendelkezésére.

Hotel Rudolf HajdúszoboszlóA tb-támogatott kezelések igénybevételéhez nincs szükség beutalóra, elegendő az érvényes TAJ-kártya és a lakcímkártya megléte. Legalább 4 éjszakás tartózkodás esetén a következő támogatott kezelések érhetők el a szállodában: gyógyvizes medencefürdő (saját gyógyvizes medencék találhatók a hotelben), gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna. Mindezek mellett különféle wellness- és elektroterápiás kezelések is a vendégek rendelkezésére állnak.

Kifejezetten a gyógykúrára érkezők számára kínálják a „Gyógyító hétköznapok” csomagot. Ez december 21-ig foglalható, az ünnepi időszakok kivételével, legalább 4 éjszakás tartózkodás esetén. A félpanziós ellátást tartalmazó csomagár napi 3 darab támogatott gyógykezelést tartalmaz és a szükséges orvosi vizsgálatot is elvégzik a szállodában.

A csomagról minden további információt megtalálhat ide kattintva.

Hotel Rudolf Hajdúszoboszló medenceKifejezetten a nyugdíjasok számára egy másik csomagot is összeállított a hotel, ennek „Senior Trip” a neve. Ez hétköznapokon (vasárnaptól péntekig) érvényes, félpanziós ellátás mellett. A vendégek ajándékba kapnak egy 15 perces gyógymasszázst és akár tb-támogatott kezeléseket is igénybe vehetnek.
A Senior Trip csomaggal kapcsolatos további tudnivalókat elolvashatja ide kattintva a hotel honlapján, ahol akár egyből le is foglalhatja a szállását.Hotel Rudolf Hajdúszoboszló medence