• Különleges megoldással reagáltak Zalakaroson a koronavírusos helyzetre.

  • A hűségutalványokat közvetlenül a kezdeményezésben résztvevő zalakarosi szálláshelyektől igényelhetik azok a vendégek, akik a már lefoglalt szállásukat lemondás helyett későbbi időszakra halasztják.

A koronavírus járvány hatásai Zalakarost sem kímélik, rendkívüli következményeit még ma sem tudják pontosan felbecsülni a fürdővárosban. A 2018-as rekordév után 2019-ben további 5 százalékkal növekedett Zalakaroson a kereskedelmi vendégéjszakák száma.

Minden bizonnyal újabb rekordév következhetett volna Zalakaros turizmusában. Az idei első két hónap számaiból mindenesetre erre lehet következtetni: 40 százalékos növekedést realizált a fürdőváros kereskedelmi vendégéjszakák vonatkozásában előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az üdülőhely egy újdonsággal állt elő ebben a nehéz helyzetben. A Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. a zalakarosi szálláshelyekkel és a térségi szolgáltatókkal összefogásban, hűségutalványokat bocsájtott ki azon vendégek számára, akik  szállásfoglalásuk lemondása helyett átfoglalással segítik a zalakarosi szálláshelyeket ebben a nehéz helyzetben.

„Mint ahogyan eddig is, ezután is megteszünk minden tőlünk telhetőt a Zalakaroson élők és a Zalakarosra látogatók egészségének védelme és biztonsága érdekében. Azt gondolom most az a legfontosabb, hogy mindenki tartsa be a biztonsági óvintézkedéseket, saját és embertársai érdekében. A kialakult helyzet ugyanakkor komoly károkat okoz gazdaságunknak, a turizmus ebben különösen érintett. Több zalakarosi szálloda, magánszálláshely és vendéglátó egység is kénytelen felfüggeszteni a működését a kialakult helyzet miatt, így sokan elveszítik megélhetésüket. Néhány szálláshelynek már az is nagy segítség lehet, ha a vendégek nem lemondják a foglalásukat, hanem átfoglalják egy későbbi időszakra” – mondta el Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere.

Zalakaros utcakép

„A turizmus megmentése miatt indult el többek között a #nemonddleaszállásod kampány, amelynek keretében mi is arra kérjük vendégeinket, hogy amennyiben módjukban áll, ne lemondják a foglalásukat, hanem az adott szálláshely munkatársaival egyeztetve, foglalják át egy későbbi időszakra, akár az év második felére. A magunk részéről városi szinten is szerettük volna támogatni ezt a kezdeményezést, ezért a zalakarosi szálláshelyekkel és szolgáltatókkal összefogva hűségutalványokat bocsájtottunk ki azon vendégeink számára, akik lemondás helyett átfoglalással segítik a zalakarosi szálláshelyeket ebben a nehéz helyzetben. Szeretném hangsúlyozni, ha a lámpa zöldre vált, mi itt leszünk” – fogalmazott Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere.

Gyógyhelyek Magyarországon Zalakaros

Win-win helyzetet szeretnének teremteni az átfoglaló vendégek és a szálláshelyek, valamint a térségi szolgáltatók között, ezért készítették el a zalakarosi hűségutalványt. A kezdeményezés lényegében egy loyalty program, a 2021. június 30-ig felhasználható bónok a desztináció látnivalóihoz, éttermeihez és szolgáltatóihoz tartalmaznak különböző többletszolgáltatásokat.

„A hűségutalványokat közvetlenül a kezdeményezésben résztvevő zalakarosi szálláshelyektől igényelhetik azok a vendégek, akik a már lefoglalt szállásukat lemondás helyett későbbi időszakra halasztják. A sorszámozott utalványokat a turisztikai Kft. készítette el és a tourinform iroda közreműködésével juttatja el a szállodák és a magánszálláshelyek részére” – tette hozzá Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.