• Az évek során Cserkeszőlő szép lassan a legnépszerűbb termálfürdős üdülőhelyek közé nőtte ki magát.

  • Nem lehet véletlen, hogy ilyen sokan szeretik a települést és választják a pihenésük helyszínéül.

Hetven évvel ezelőtt még maga a település sem létezett, Tiszakürt külterületéhez tartozott, csak 1952-ben jött létre az önálló Cserkeszőlő község. Sokáig a fürdő mai területén gyümölcsösök voltak, valamint szőlőtermeléssel foglalkoztak. Ebben az hozott nagy változást, hogy megnyitották azt a termálkutat, ami még egy sikertelen kőolajkutatás után maradt hátra. A termálvízre alapozva 1955-ben adták át a fürdőt, amit az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejlesztettek, bővítettek.

Cserkeszőlő nagy utat járt be, ma már ott van az ország tíz legmagasabb vendégéjszakaszámot produkáló termálfürdős üdülőhelye között. Tavaly a cserkeszőlői magán és kereskedelmi szálláshelyeken összesen 210 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, ami 17 ezres növekedést jelent a korábbi esztendőhöz képest. A Cserkeszőlői Fürdő és Gyógyászati Központ 2018-as vendégforgalma pedig elérte a 471 ezer főt. Ezzel megyei szinten a legnépszerűbb fürdőhelynek számítanak.

Ennyi ember azért nem tévedhet és az is sokatmondó, hogy fokozatosan, évről évre fejlődve érte el ezt a forgalmat település és a fürdője. Érdemes tehát az üdülési célpontok közé felvenni Cserkeszőlőt.

Cserkeszőlő fürdő gyógyvizes medenceAkik így tesznek és szálláshelyet keresnek, azoknak jó választás a termálfürdővel szemben található Solaris Apartman & Resort. Az apartmanház igényesen berendezett, gyakorlatilag hotelszintű szolgáltatást nyújt. Különleges szolgáltatásuk a privát termálvíz, ami azt jelenti, hogy az apartmanok fürdőszobáiba egy külön csaptelepen érkezik a cserkeszőlői termálvíz, azaz akár úgy is vehetnek fürdőkúrákat, hogy ki sem mozdulnak a házból. Szintén a Solaris Apartman & Resort mellett szól, hogy a zárt parkoló, a légkondicionálás és a vezeték nélküli internet használatáért nem számítanak fel külön díjat.

Az apartmanház csomagajánlatokat is kínál a vendégek számára. Ezeknek köszönhetően kedvező áron pihenhetnek Cserkeszőlőn.

Solaris Cserkeszőlő apartmanA Tavaszi Wellness Napok nevű csomag félpanziós ellátást tartalmaz és akár hétvégéken is igénybe vehető.

A Helló Tél nevű csomag szintén félpanziós ellátást tartalmaz. Az ára rendkívül kedvező, s pusztán annyi megkötéssel jár, hogy az ünnepi időszakokon kívül és vasárnaptól péntekig érvényes.

Solaris CserkeszőlőAz Ajándék Éjszaka nevű csomag azoknak lehet nagyon jó választás, akik hétköznap és szintén az ünnepeken kívül látogatnának el Cserkeszőlőre. Vasárnapi érkezés és pénteki távozás esetén ugyanis egy éjszakát ajándékba adnak, azaz 20 százalékos kedvezményt biztosítanak a teljes árból.

A Szenzációs Tavasz csomag svédasztalos reggelit tartalmaz és 2 fő, legalább 2 éjszakás tartózkodása esetén érvényes, a vasárnaptól péntekig terjedő napokon.

A fenti csomagajánlatok közös pontja, hogy tartalmazzák a napi korlátlan be- és kijárást biztosító fürdőbelépőt, a zárt parkoló, a wifi és a privát termálvíz díjmentes használatát. Szintén fontos információ, hogy mindegyik csomagajánlat érvényességét meghosszabbították május 31-ig.

Solaris Cserkeszőlő apartman