• Jó hír a szabadtéri fürdőzés kedvelőinek, hogy a Zalakarosi Fürdőben idén is tovább tart nyitva a gyógy- és termálvilág részleg kinti gyógymedencéje.

  • Egészen a téli tanítási szünet végéig használható a gyógykerti medence.

Egész évben üzemelnek szabadtéri élménymedencék a Zalakarosi Fürdőben, a kinti gyógymedencék kínálata viszont szezonális. Ez azt jelenti, hogy a strandi gyógyvizes ikermedence a májustól kora őszig tartó idényben használható. Ezen felül a gyógy- és termálvilághoz (régi nevén gyógycentrumhoz) tartozó gyógykertben szintén találhatunk egy kinti gyógyvizes medencét.

A sokak által kedvelt gyógykerti medence 284 négyzetméteres és 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltik. Nagyon hasonló amúgy a strandi gyógymedencéhez. A különbség az, hogy tovább üzemel, bár ez sem egész évben. Korábban már november elseje környékén bezárták a medencét, viszont a tavalyi őszi-téli szezonban már meghosszabbították a nyitvatartását. S mint a fürdőtől megtudtuk, ez így lesz idén is.

Egészen jövő év január 6-ig, azaz a téli tanítási szünet végéig üzemel a gyógykerti medence. A fürdő fedett részében is vannak – egész évben működő – gyógymedencék, de sokan inkább hűvösebb időben is a szabadtéri fürdőzést részesítik előnyben, így ez számukra remek hír.

Zala megye Zalakaros gyógyvíz

Zalakaroson egyébként egy különleges összetételű, egyszerre kénes és jódos gyógyvíz áll a fürdővendégek rendelkezésére. A gyógyvizük egyedi tulajdonságairól korábban itt írtunk bővebben.