• A minősített gyógyvízzel rendelkező, szabadtéri medencés fürdő október eleje óta volt zárva.

  • Mától kezdve a hét minden napján, 11 és 20 óra között várják a fürdőzőket.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Lipóti Termálfürdő egész évben nyitva tart, viszont tavasszal a strandszezon előtt, valamint utána ősszel mindig megejtenek egy-egy karbantartási szünetet. Az őszi leállás idén október első napján kezdődött és október 19-ig, a mai napig tartott.

Mostantól a szezonon kívüli üzemrend lép életbe Lipóton. Ez azt jelenti, hogy a hét minden egyes napján nyitva vannak, de nem korán reggel, hanem 11 órakor nyitnak (a korábbi években délben nyitottak, tehát ez kedvező változás), és mindig este 8 órakor zárnak. Ideális a késői zárás, hiszen a közelben élők hétköznap akár még munka után is el tudnak ugrani a termálfürdőbe.

A korábbi őszi-téli-tavaszi szezonokhoz hasonlóan a két szabadtéri gyógyvizes medence (34 és 38 Celsius-fokos vízzel töltve), valamint a finn szauna és az étterem üzemel. A belépőjegy ára egységesen 6500 forint, tehát nincs több jegytípus, a belépő a szauna használatát is magában foglalja.

A Lipóton feltörő termálvíz gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. A nátrium-hidrogénkarbonátos, fluoridos termálvíz kopásos gerinc és ízületi betegségek, krónikus gyulladásos ízületi problémák, balesetek mozgásszervi szövődményeinek a kezelésére is alkalmas.

Lipóti Termálfürdő

Némelyik Budapest környéki gyógyvizes fürdő egész kedvező jegyárakkal várja a nyugdíjasokat. Itt olvashat erről bővebben.