• Országszerte számos termálfürdő már olcsóbb belépőket kínál; szaunával bővült az egyik termálfürdő kínálata; vármegye 26 gyógyvízzel; dunántúli fürdőtippek a nyugdíjasoknak; gyógyvizes évforduló.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A héten néhány fürdő utószezoni árakra állt át, más fürdők pedig akciókat hirdettek. Egész sokat találni ezekből, ezért összefoglaltuk az árcsökkentéseket.

Pest vármegye legolcsóbb gyógyvizes fürdőjében – szintén nemrég váltottak az utószezoni (olcsóbb) jegyárakra – már egy finn szauna is elérhető. Erről bővebben itt olvashatnak.

A dunai árhullám miatt szeptember közepén bezárták a budapesti Palatinus Gyógy- és Strandfürdőt. Az újranyitás pontos dátuma még nem ismert, de a FŐKERT közleménye szerint pár napot még biztosan kell erre várni. Fürdőfejlesztés várható a kénes gyógyvizéről ismert Bogácsi Gyógyfürdőben. Már kivitelezőt keresnek a munkák elvégzésére. Erről itt olvashat.

13 településen 26 gyógyvíz. Melyik ez a megye? Itt olvashat róluk. Itt pedig arról a kutatásról találhat információkat, amiben a komplex fürdőkúrák hatását vizsgálták, kifejezetten a 65 év felettiek körében. S ha már 65 felettiek: ez az 5 dunántúli gyógyfürdő remek választás lehet a nyugdíjasoknak is.

Mostanában volt az 56. évfordulója annak, hogy a mezőkövesdi termálvíz gyógyhatását hivatalosan is igazolták. Annak idején a minősítés megszerzése nem számított nagy hírnek, hiszen akkoriban – 1968-ban – már sokan maguk is megtapasztalták a gyógyvíz kedvező hatását.

Zsóry fürdő kénes gyógyvíz porckopás

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.