• Adunk néhány jó ár-érték arányú gyógyfürdős tippet a Dunántúlon élő nyugdíjasoknak.

  • Ezek a fürdők a saját kategóriájukban egész jó szolgáltatást biztosítanak és jelentős árengedményt kínálnak a nyugdíjas korosztálynak.

A Dunántúlon nem érik annyira egymást a gyógyfürdők, mint az Alföldön, de azért az itteni kínálatra sem lehet panasz. A dunántúli gyógyfürdők közül mutatunk öt olyan fürdőt, amit bátran ajánlunk a nyugdíjas korosztálynak is. Akad köztük nagyobb fürdőkomplexum és kisebb, de nagyon hangulatos gyógyfürdő is.

A fürdők jellemzően a nyugdíjfolyósító által kiadott igazolvány felmutatásához kötik a kedvezményes belépőket, ezért ezt soha ne felejtsék otthon.

1. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő
Mindenképpen első helyen kell említeni a sárvári fürdőt, hiszen az árazásuk már hosszú évek óta rendkívül nyugdíjasbarát. A kiemelt időszakon kívül a nyugdíjas napijegy 3800 forintba, kiemelt időszakban 4700 forintba kerül. Ez azt jelenti, hogy a teljes árú belépőkhöz képest 40 százalékos árengedményt biztosítanak a szenior korosztálynak.

Sőt, van egy – már állandónak tekinthető – keddi nyugdíjas kedvezményük. Jelenleg keddenként 1900 forintba kerül a nyugdíjas napijegy. Ez a teljes árú napijegyhez viszonyítva 70 százalékos engedményt jelent. Gyakorlatilag egy kisebb fürdő jegyáráért lehet belépni az őszi-téli időszakban is széles medenceválasztékot biztosító sárvári fürdőbe.

Sárvár termálfürdő medencecsarnok

2. Celldömölk – Vulkán Gyógy- és Élményfürdő
Alapesetben nincs olyan jelentős árengedmény a teljes árú jegyekhez képest, mint Sárváron, viszont van egy nagyon jó napi kedvezményük. Szerdánként és péntekenként ugyanis akciósak a belépők, köztük a nyugdíjas jegy is: mindössze 1500 forintba kerül. Ez az akció december 20-ig érvényes. A celldömölki nyugdíjasok pedig igazán jól járnak, hiszen számukra minden nap 1500 forint a fürdőbelépő.

Vulkánfürdő gyógyfürdő Celldömölkön

3. Nagyatádi Gyógyfürdő
Somogy legpatinásabb, legnagyobb múltú gyógyfürdője. Itt nem jellemzőek az akciók, viszont alapból kedvezők a jegyáraik. A nyugdíjas napijegy náluk 1900 forintba kerül, a helybéli nyugdíjasoknak pedig csak 1400 forintba.

Klasszikus gyógyfürdőről van szó, kizárólag gyógymedencékkel, a szenior korosztály nagyon szereti ezt a fürdőt. Pláne, hogy gyógyvizes úszómedencével is rendelkeznek, ami ritkaságnak számít. Arra érdemes figyelni, hogy keddenként még mindig csak a gyógyászati kezelésekre érkezők számára van nyitva a gyógyfürdő.

Nagyatád beltéri medence

4. Pápai Várkertfürdő
A nyugdíjas napijegy 3400 forintba kerül, a helyieknek 2500 forintba. Azaz a teljes árú jegyhez képest nagyjából 30 százalékos árengedményt kapnak a nyugdíjasok. Ami miatt pedig különösen ajánlhatók, hogy hasonló napi kedvezményt kínálnak, mint Celldömölkön és Sárváron. Náluk ez hétfőnként és csütörtökönként érvényes (az év végéig, ünnepnapok kivételével) és ezeken a napokon a nyugdíjasok 50 százalékos kedvezményben részesülnek.

Pápai termálfürdő termálmedence

5. Tamási Termálfürdő
2020-ban kapta meg a gyógyfürdő címet a Tamásiban található termálfürdő. Itt a nyugdíjas napijegy 3400 forintba kerül, a helyieknek pedig csak 2000 forintba. De náluk is van időnként „nyugdíjas nap”. Októberben 18-án és 25-én, két pénteki napon várják akciós jegyekkel ezt a korosztályt: aznap csak 1750 forint lesz számukra a fürdőbelépő. Fontos tudni, hogy a fürdőben már véget ért a strandidény, ami azt jelenti, hogy nincsenek minden nap nyitva, csütörtöktől vasárnapig várják a fürdőzőket.

Tamási Termálfürdő gyógyvizes medence

Egy kutatásban 65 év felettieknél vizsgálták a fürdőkúrák hatását. Ide kattintva elolvashatja, hogy mire jutottak.