• Több alföldi termálfürdő esetében is jelentős összegű fürdőfejlesztés várható; karbantartási szezon a termálfürdőkben; végleg bezárt termálfürdő; díjazott gyógyfürdő; dél-alföldi gyógyvizek és a legújabb magyarországi gyógyvíz.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A korábbi héten tűzkárt szenvedett Miskolctapolca Barlangfürdőről az elmúlt napokban sok friss hír nem érkezett. Jelenleg annyit lehet tudni, hogy a kárszakértők felmérték a helyzetet, illetve az önkormányzat nyitott egy számlát, ahol adományokat várnak a felújításhoz. A kár pontos mértéke és a várható újranyitás hozzávetőleges ideje valószínűleg csak hetek múlva derül ki. Azt mindenesetre fontos tudni, hogy érdemes azért miskolctapolcai üdülésben gondolkodni: az üdülőhely másik fürdőjéről itt írtunk.

A héten több fürdőfejlesztést is beharangoztak. A Tősfürdőben a vízhálózatot, gépészeti berendezéseket érintő beruházás várható, aminek révén évi 200 napot tarthat nyitva a termálfürdő. Kalocsán és Kiskőrösön pedig egy-egy milliárd forint értékű fürdőfejlesztésről adtak ki közleményt.

Itt arról a somogyi termálfürdőről olvashat, ami idén már 100 ezer vendéget fogadott. Itt pedig egy olyan – Balatonhoz közeli – termálstrandról, ahová a 2024-es idényben 40 ezeren látogattak és 2024-ben rekord árbevételt értek el.

Hol található Magyarország legújabb gyógyvize? Egy Budapesthez közeli településen. Itt olvashat róluk bővebben.

vízi torna a ceglédi fürdőben

A következő hetekben meglehetősen sok termál- és gyógyfürdőben várható karbantartási szünet. Ez egyes helyeken a teljes fürdőt érinti, máshol csak részleges leállással jár együtt.

Az egyik zalai fürdő esetében viszont már nem várható újranyitás. Itt olvashat erről bővebben. Azért jó dolgok is történtek Zalában: rangos elismerést kapott a Zalakarosi Fürdő.

Melyik az a dél-alföldi vármegye, ahol 9 településen 17 gyógyvíz található? Amennyiben kíváncsi, akkor ide kattintva megtudhatja.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.