• A nyári hőség jót tett a Barcson működő termálfürdő vendégforgalmának.

  • A nyári hétvégék szinte mindig telt házat hoztak.

Somogy vármegye legdélebbi részén, közvetlenül a horvát határ mellett található Barcs. A város termálfürdője 2006-ban kapta meg a gyógyfürdő címet, a vizük pedig hivatalosan 2007 óta számít gyógyvíznek.

A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ gyógyvize főként mozgásszervi problémák, izomfájdalmak, porckorongsérv, térdízületi kopások, hát- és nyakfájás esetén, valamint a baleseteket követő rehabilitáció során lehet hatásos. Azaz meglehetősen széles a javallatok köre. Nem véletlen, hogy a határ túloldaláról is sok vendégük van.

A BarcsMédia cikke szerint jól alakult a fürdő szempontjából az év eddigi része. A híroldalnak dr. Otártics Máté, a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ igazgatója elmondta, hogy a kánikula kedvezett a látogatottságuknak, az előző évit is meghaladta a vendégforgalmuk. 2024 eddigi részében már százezer felett jár a fürdővendégeik száma.

Az első hónapok lassú növekedését követően, áprilistól már 5-8-11 százalékkal több vendég érkezett a barcsi fürdőbe, mint 2023-ban. Júniusban 15 ezer fürdőzőt regisztráltak, július, augusztus pedig 20-20 ezer fő feletti forgalmat hozott. A szombatok és vasárnapok szinte mindig teltházasak voltak. Június utolsó hétvégéjétől, augusztus utolsó hétvégéjéig, ezer feletti látogató érkezett szombatonként és vasárnaponként a termálfürdőbe.

Barcsi gyógyfürdő

Ide kattintva elolvashatja, hogy milyen fejlesztések várhatók a Tősfürdőben.