• Egy beruházás révén – a mostani három hónap helyett – több mint fél évig tartana nyitva a Tősfürdő.

  • Már készülnek a fejlesztéshez kapcsolódó tervek.

Budapesttől 120 kilométerre, Kecskeméttől 30 kilométerre található Lakitelek nagyközség. A település üdülőterületén, a Tőserdőn belül az 1970-es évek óta működik egy termálfürdő, a Tősfürdő.

A Kiskunsági Nemzeti Parkban található, szabadtéri medencés fürdőben három termálmedence, gyerekmedence, úszómedence áll a vendégek rendelkezésére. Azonban a Tősfürdő csak a három nyári hónapban üzemel, ráadásul idén a nyár közepétől kezdődően részlegesen voltak nyitva, a medencéknek egy részét lehetett csak használni (igaz, korrekt módon a belépők árát is arányosan csökkentették).

Ezért is jó hír, hogy a Tősfürdő fejlesztését tervezi az önkormányzat, és a beruházás anyagi fedezete is rendelkezésre áll. Lakitelek ugyanis még tavaly megnyert egy 465 millió forint értékű, vissza nem térítendő uniós pályázatot. Ennek egyik eleme a Tősfürdő fejlesztése.

A projekt alakulásáról néhány napja számoltak be a nagyközség honlapján. Ebből kiderült, hogy megújulna a fürdő vízhálózata, gépészeti rendszere és kiszolgáló épületei. Mindez pedig lehetővé tenné az évi 200 napos – több mint 6 hónapos – nyitvatartást.

Tősfürdő termálmedencék

A tervek már készülnek. „Az építési engedélyezési folyamat indításához szükséges tervdokumentáció hamarosan elkészül. Az építési engedély birtokában elkészülnek a kivitelezési szintű tervek, amely már a kivitelező/kivitelezők kiválasztási eljárásának az alapját képezik. A közbeszerzési eljárás sikeres lezárását követően kezdhető csak meg a tényleges megvalósítás. A Tősfürdő fejlesztésére irányuló tervek előzetes egyeztetése az illetékes hatóságokkal alapvető fontosságú, viszont szintén hosszú hónapokban mérhető” – írják.

A tervezettnél előbb zár az egyik jászsági termálstrand. Itt olvashat erről bővebben.