• A következő időszakban egy jelentős fejlesztés várható a Mezőkövesden található fürdőben.

  • A beruházás a szabadtéri medencekínálatot fogja érinteni.

A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben legutóbb 2017-2018-ban zajlott egy komolyabb fürdőfejlesztés. 2017 tavaszán adták át a felújított, illetve átépített uszodaépületet, ami fedett élményfürdővel bővült. 2017 őszére pedig a fürdő vadonatúj csúszdaparkja is elkészült, aminek az első szezonja a 2018-as volt.

Hamarosan további fejlesztések is várhatók a mezőkövesdi fürdőben. A Boon.hu cikke szerint ugyanis egy elnyert támogatásnak köszönhetően új medencekomplexumot alakíthatnak ki.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósul meg 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból. Az európai uniós forrás révén a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő egyik legrégebbi eleme, a hullám- és körmedence helyett egy teljesen új medencekomplexumot hoznak létre.

Ennek a legjelentősebb eleme az új, 709 négyzetméter területű hullámmedence lesz, ami mellett kisebb, élményelemekkel gazdagított medencéket alakítanak ki. A medencék között kiszolgáló épület áll majd rendelkezésre kiegészítő szolgáltatásokkal.

Emellett kaszkád medencével is bővül a kínálat, amely magában foglal egy 166 négyzetméteres ülő élménymedencét, egy 149 négyzetméteres álló élménymedencét és egy 185 négyzetméter nagyságú gyermek vizes játszóteret, lassú/sebes folyót, családi élménymedencét, családi pancsolót és babamedencét is.

A régi hullám- és körmedence:

Zsóry Termálfürdő

A fentieken túl a medencekomplexum környezetében közlekedő utakat és zöldfelületeket, illetve egyéb kiegészítő létesítményeket is építenek a projekt révén. A beruházás várhatóan a 2026-os év elejére fog elkészülni.

Egy kisebb fejlesztés a Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő is megvalósult, építettek egy új termálmedencét, erről itt olvashat bővebben.