• Az egerszalóki Nosztalgia Strandfürdőt sokan kedvelik a hangulatos környezet és a kedvező jegyárak miatt.

  • Azt viszont talán kevesen tudják, hogy van egy Nosztalgia Termálfürdő is, igaz „kicsit” messzebb Egerszalóktól.

Egerszalók egykori vadfürdőzős korszakára sokan máig nosztalgiával gondolnak vissza. Ezért is volt annak idején jó kezdeményezés, hogy a nagy fürdőkomplexum mellett egy kisebb, szerényebb kialakítású, de jóval olcsóbb jegyárakat kínáló termálstrandot is kialakítottak, a Nosztalgia Strandfürdőt.

Ez egész évben nyitva tart, de kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkezik. A három medencét 36-37, 37-38 és 38-39 Celsius-fokos gyógyvízzel töltik. A nyitvatartásuk egész jó, 9:30-kor nyitnak minden egyes nap, pénteken és szombaton éjjel 1 órakor, a többi nap 23 órakor zárnak.

Egerszalók Nosztalgia Strandfürdő

A másik, szintén „Nosztalgia” nevet viselő fürdőig Egerszalóktól meglehetősen sokat, 600 kilométert kell utazni, ugyanis Erdélyben, Hargita megyében, azon belül is Szentegyháza településen található. Itt három fürdő is üzemel, ezek egyike a 2016-ban megnyitott Nosztalgia Termálfürdő.

Az egerszalóki névrokonával ellentétben szezonálisan üzemel, de szintén egy kisebb termálfürdőről van szó. Egy 30 Celsius-fokos vízzel töltött úszómedencéből, egy 36 Celsius-fokos ülőmedencéből, valamint egy gyerekmedencéből áll a választék. A medencék felülről fedettek, oldalról nyitottak.

Nosztalgia Termálfürdő Erdély Szentegyháza

A szálláshelyeket is magában foglaló Nosztalgia Termálfürdőről itt nézhetnek meg egy egész friss videót:


Itt olvashat arról az alföldi vármegyéről, ahol 16 gyógyvíz található.