• Jövő héten három napig nem látogatható a retrós hangulata és kitűnő gyógyvize miatt sokak által kedvelt Tiszaörsi Termálfürdő.

  • Csütörtöktől várják majd újra a fürdőzőket.

Hőségriadóval búcsúzik a nyár, emiatt várhatóan sokan terveznek egy kis strandolást a nyár utolsó hetére. Ezért is lehet fontos információ, hogy a Tiszaörsi Termálfürdőben a jövő hét első három napján (augusztus 26-án, 27-én és 28-án) karbantartási szünet lesz. Augusztus 29-én, csütörtökön nyitnak majd újra.

Tiszaörs Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, Tiszafüredtől délre 14 kilométerre található. Kis egyszerűbb, de hangulatos fürdőről van szó. Három medencéjük van, ezek közül az egyik fedett (tetővel fedett, tehát nem beltéri). Normál esetben a strandszezonban a hét minden napján nyitva tartanak, az elő- és utószezonban pedig rövidebb nyitvatartás van érvényben. Ősszel és az év elején mindig tartanak egy viszonylag hosszabb üzemszünetet is.

A felnőtt napijegy ára kereken 3000 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 2600 forint, 3-14 éves gyerekeknek 2400 forint a belépő.

Tiszaörsön gyógyvíz tör a felszínre, 2006-ban kapta meg ezt a minősítést a fürdő II-es számú termálkútja. A jódos-brómos termálvíz mozgásszervi, reumatológiai problémákra ajánlott, de hatékony lehet egyes nőgyógyászati és idegrendszeri megbetegedéseknél is. Segíti az agyvérzés utáni felépülést és a magas brómtartalmának köszönhetően nyugtató hatású.

Tiszaörsi Termálfürdő élménymedence

Ez a fürdő is abban a megyében található, ami a leggazdagabb a gyógyvizekben. Itt olvashat erről bővebben.