• Érdemes ellátogatni a Dél-Alföldön található Nagyszénási Parkfürdőbe.

  • Talán kevésbé ismert, de szerethető, megfizethető jegyárakat kínáló termálfürdőről van szó.

Nagyszénás nagyközség Békés vármegyében található, 13 kilométerre északra Orosházától. A településen már az 1960-as években is működött egy termálfürdő, amit azonban az ezredforduló környékén bezártak. 15 évvel később, 2015 végén sikerült újra megnyitni a Nagyszénási Parkfürdőt egy európai uniós fejlesztési forrás segítségével. Nem egy hatalmas élményfürdőről van szó, hanem egy kisebb, hangulatos termálfürdőről, amely a helyi és környékbeli fürdőzési igényeket hivatott kielégíteni.

Nagyszénáson alkáli-hidrogénkarbonátos, oldott szénhidrogénekben gazdag hévíz tör a felszínre, amely fluorid- és jodidionokat is tartalmaz. A termálfürdő csak szabadtéri medencékkel rendelkezik: egy két részre osztott ülőmedence, egy úszómedence, valamint szezonálisan egy gyerekpancsoló jelenti a választékot. Az ülőmedence részben fedett, és egy beltéri pihenőrész is a vendégek rendelkezésére áll. Ezen kívül a fürdő területén egy 15 fős finn szauna is található.

termálvizes medence a Nagyszénási Parkfürdőben

A jegyárak nincsenek elszállva. Egy felnőtt belépő 2200 forint, diákok és nyugdíjasok számára 1450 forint, a szaunába szóló jegy pedig 1000 forint. A családi belépő (2 felnőtt, 1 gyerek) 4700 forintba kerül, további gyerekenként pedig 1100 forinttal kell számolni. A helyi lakosok kedvezményre is jogosultak.

Távolabbról érkezőknek javasoljuk, hogy indulás nézzenek azért rá fürdő Facebook oldalára, mivel előfordulhatnak karbantartási szünetek, akár az egész fürdőre, akár egyes medencékre vonatkozóan.

Összességében a Nagyszénási Parkfürdőt azoknak ajánljuk, akik a nagyobb fürdőkomplexumok helyett inkább egy kisebb, de korrekt szolgáltatást nyújtó termálfürdőt keresnek.

Nagyszénási termálfürdő

Itt a radonos vizű hazai termálfürdőkről olvashat, valamint arról, hogy miért érdemes ezeket választani.