• Nem tudják szeptemberben újranyitni az egyik budapesti gyógyfürdőt; megnyitnak egy fővárosi törökfürdőt; hazai radonos fürdők; siófoki fürdőfejlesztés; az egerszalóki termálvíz gyógyhatása; népszerűek a miskolci fürdők; fürdőtipp az osztrák határ közelében.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Essünk gyorsan túl a hét legrosszabb fürdős hírén. Június közepén karbantartási szünet kezdődött a fővárosi Dandár Gyógyfürdőben, egy régóta fennálló műszaki hibát szerettek volna megoldani. Azonban kiderült, hogy nagyobb a gond, mint korábban hitték és a fürdő közleménye szerint ennek a pontos mértéke is majd csak szeptemberben derül ki. Emiatt idén már nem várható a fürdő újranyitása. Erről további információkat itt olvashat.

Akadnak azért jobb hírek is. Úgy tűnik, hogy a budai Veli Bej fürdő egy hónapig tartó karbantartása rendben lezajlott, így hétfő délután újranyitnak. Három évvel ezelőtt zárták be a siófoki Galerius Fürdőt. A héten derült ki, hogy hamarosan (még a nyáron) tényleg elkezdődhet a konkrét felújítás is. Az újranyitás valamikor a jövő év második felében várható.

A nyár eddigi részében főként a hétvégéken volt erős a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő vendégforgalma. Meglepően nagy a fürdő vonzáskörzete, amiben szerepet játszhatnak a kedvező jegyáraik is.

Annak idején hogyan derült ki, hogy gyógyhatású az Egerszalókon feltörő termálvíz? Kik fürödtek először a vízben és mikor igazolták a gyógyhatását? Itt elolvashatja.

Miskolcon egész jó a fürdős választék. A városban működik a Selyemréti Strandfürdő, a miskolctapolcai üdülőterületen pedig a Barlangfürdő, az Ellipsum Strandfürdő, valamint az Ellipsum Élményfürdő. Melyiknek hogyan alakult idén a vendégforgalma? Ide kattintva megtudhatja.

Aki Sopron környékén kirándul, annak egy jó kis termálfürdőt érdemes felkeresnie. Itt elolvashatja, hogy melyik fürdőre gondoltunk.

Miért olyan jók a radonos termálvizek? Hol találhatunk ilyen vízzel rendelkező fürdőt? Itt elolvashatja. Romániában hamarosan elkezdődik egy fontos fürdőfejlesztés, aminek révén egy rendkívül magas sótartalmú vízzel rendelkező gyógyfürdővel bővülhet a kínálat.

radonos medence az egri török fürdőben

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.