Hatására a test pszichikai és fizikai állapota javul, serkenti a vér- és nyirokkeringést, fájdalomcsillapító, frissítő, de egyben stresszcsökkentő hatása van.

A svédmasszázs az egyik legelterjedtebb masszázsfajta. Az alapját jelenti az orvosi gyógymasszázsnak, ami indokolt esetben OEP-támogatással is igénybe vehető. A svédmasszázst általában krémmel, vagy masszázsolajjal végzik és hagyományosan öt alapfogásból áll: simítás, dörgölés, gyúrás, ütögetés, rezegtetés.

A masszázsfajta eredete az 1800-as évek elejére nyúlik vissza. A nevét Pehr Henrik Ling svéd vívóról kapta, aki elsőként gyűjtötte össze és foglalta rendszerbe a masszázs alapfogásait. A svédmasszázs elnevezést csak Ling halála után terjedt el, amikor Hollandiában alkalmazni kezdték ezt a típusú masszázsfajtát.

gyógymasszázsA masszázs hatására a test pszichikai és fizikai állapota javul, serkenti a vér- és nyirokkeringést, fájdalomcsillapító, frissítő, de egyben stresszcsökkentő hatása van. Nagyon gyakran alkalmazzák sérülések utókezelése során, de segíthet a nem használt izmok sorvadásának megelőzésére is.

Lehet részmasszázs, amikor csak egy testtájat érint, vagy teljes masszázs. Utóbbinak az időtartama 50-60 perc. A masszázs ára meglehetősen nagy szórást mutat. Egy teljes testet érintő masszázs ára általában 3000 és 6000 forint között mozog.

Amikor nem szabad svédmasszázst alkalmazni: láz, fertőző bőrbetegségek, vérzékenység, reumatoid artritisz aktív állapota esetén, kezeletlen magas vérnyomás, súlyos csontritkulás során. Fontos arra is figyelni, hogy visszeresség esetén önmagában nem tiltott, de a masszázs alatt kerülni kell a problémás testrészt.