Az oroszok körében az elmúlt néhány évben a legnépszerűbb úti célok közé került Magyarország. Egy friss, oroszországi utazási irodák által készített felmérés szerint 2012-ben 30 százalékkal megugrott a hazánkba látogató oroszok száma. Ráadásul az általuk eltöltött vendégéjszakák száma is emelkedett, tavaly az átlag már megközelítette a négy napot.

Az Oroszországból érkező turisták legkedveltebb célpontjai a gyógy- és wellness-szállodák, ahol tavaly 200 ezer vendégéjszakát töltöttek. A város szerinti bontásban pedig Budapesten szálltak meg a legtöbben. Az üdülőhelyek közül az oroszok legszívesebben a Balatont és Hévízt keresik fel. Egyébként ugyanezt mutatja a KSH által még 2011-ben készített felmérés is, ami szerint Budapest, Hévíz és Balatonfüred az oroszok által leginkább kedvelt három úti cél.

 

A hévízi orosz „invázióról” már több cikk is beszámolt az elmúlt hónapokban. A fürdővárosban ugyanis látványosan megugrott a keleti országból érkező vendégek száma, akik kedvelt turistának számítanak, ugyanis általában sokat költenek. Előszeretettel veszik igénybe a különféle gyógyászati kezeléseket. Sőt, egyre többen érdeklődnek a magyarországi fogászati ellátás és plasztikai sebészet iránt is. Az új vendégkörben rejlő potenciált mutatja, hogy a Hotel Helios parkjában egy autentikus orosz fürdőt is építenek. Az is sokatmondó, hogy az elmúlt két évben közel 200 ingatlant vásároltak Hévízen az oroszok.