A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése felhíváson 3 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban keretében megvalósuló felhívás célja a Duna és a Tisza folyók magyarországi szakaszán lévő szabadvízi strandok, valamint a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó engedéllyel rendelkező természetes fürdőhelyeinek fenntartható fejlesztése. Ez az üzemeltetés körülményeinek javításával, a turisztikai vonzerő és a versenyképesség növelésével érhető el.

A hazai strandfürdők fejlesztését a kormány a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. együttműködésével valósítja meg. A strandok tulajdonosai és fenntartói ezen a cégen keresztül jutnak támogatáshoz.

A 3 milliárd forint európai uniós forrásból az a strandpályázat lesz támogatható, amely a pályázati elvárásoknak megfelelő fejlesztést tűz ki célul, és a természetes fürdőhelyek országos hálózatába is bekapcsolódik. A szabadvízi strandok további támogatását célzó Strandfejlesztés 2021 című pályázati felhívás – amely a Széchenyi 2020 programban valósul meg – a kisfaludyprogram.hu honlapon olvasható. Pályázatot benyújtani 2021. december 16-ig, postai úton lehet.

(MTI)

További fürdőfejlesztésekről olvashat ide kattintva.

Balaton esos ido utan naplemente