• Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels vételi szándéknyilatkozatot tett a négycsillagos Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogának megszerzésére.

  • Az akvizíciót követően a Hunguest Hotels a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik a térségben, az egerszalóki Saliris Resort és a fejlesztés alatt álló egri Hunguest Hotel Flóra mellé csatlakozik a szállodalánc legújabb tagjaként a Hotel Eger & Park.

A nagy kapacitású szállodákkal rendelkező Hunguest Hotels növekedési stratégiájába szervesen illeszkedik az Eger belvárosában található 214 szobás szálloda megvásárlása, amely stabil bevételtermelő képességével járulhat hozzá a szállodalánc eredményességéhez – olvasható az Opus Global közleményében.

„Hiszünk Egerben, a város egyedülálló tulajdonságaira építő turizmus sikerében. A szállodalánc legújabb tagja a Hunguest Hotel Flóra fejlesztésének ideje alatt megfelelő alternatívát biztosít a szabadidős céllal Egerbe látogató vendégeinknek. Az akvizíciót követően az egyik legnagyobb vidéki konferencia-központtal bővül a Hunguest Hotels portfóliója, ezáltal erősítjük pozíciónkat az üzleti- és rendezvényturizmus piacán is” – mondta Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója.

Eger az elmúlt évtized egyik legkeresettebb vidéki úti célja a belföldi turisták körében, a borvidékre, valamint a város történelmi és kulturális örökségére építő attrakciók rendkívül népszerűvé teszik a várost. Eger sikerrel veszi fel a versenyt a hagyományosan a legtöbb vendégéjszakát regisztráló magyarországi fürdővárosokkal és Balaton-parti településekkel.

„Eger legnagyobb szállodája továbbra is jó kezekben lesz, a jövőben is folytatódhat a minőségi vendégélmény-növelés, amely vezetésem alatt az elmúlt húsz évben jellemezte a szállodát. Az aktív turisztikai szerepvállalástól visszavonulok, örömömre szolgál, hogy egy, a városban régóta jelen lévő iparági szereplőben sikerült megtalálnunk az új tulajdonost” – jelentette ki Harmati László, a Hotel Eger & Park jelenlegi tulajdonosa.

Hotel Eger Park fürdőA Hotel Eger & Park két szárnya összesen 214 szobával (amelyből 49 akadálymentesített lakóegység), az észak-magyarországi régió legnagyobb, 1600 négyzetméteres konferencia-központjával és 800 négyzetméteres wellnessrészleggel bír. A komplexumot két, korábban különálló szálloda alkotja, az egykori Park Szállót 1920-ban, míg a Hotel Egert 1963-ban nyitották meg.

A Hotel Eger & Park csatlakozását követően a Hunguest Hotels négy országban 26 szállodával rendelkezik majd, a tranzakcióval tovább erősíti pozícióját a nagy kapacitású vidéki szállodák piacán. Az akvizíció az átvilágítást és a végleges szerződés megkötését követően még az idén lezárulhat.