• A fürdők, szállodák wellness szolgáltatásainak sorában néha egészen különleges kezelések is felbukkannak.
  • Ezek közül gyűjtöttünk össze ötöt, amit érdemes lehet kipróbálni.

Gyógyteás kádfürdő

Meleg vízhez gyógynövényes teakoncentrátumot kevernek, így tulajdonképpen külsőleg hat a gyógytea. A pontos hatás attól függ, hogy milyen gyógynövényekből készítik, de általában ezt úgy állítják össze, hogy nyugtató hatású legyen.

Szárazkefe masszázs

Speciális technikával és egy közepesen kemény sörtéjű kefével végzett teljes testmasszázst takar. Fokozza a bőr vérellátását és segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, így simává varázsolja a bőrt. A kezelés után testápoló olajat masszíroznak a bőrbe.

Thermo Spa vízágy

Egészen különleges dolog, hiszen olyan fürdőkezelés, aminek során a testet egy csepp víz sem éri. A kezelést egy meleg vízzel töltött vízágyon végzik, a különféle testtájakat pedig vízsugarak segítségével masszírozzák. Állítólag stresszoldó, közérzetjavító hatású. Nem csak önmagában alkalmazzák, ugyanis sokszor összekötik valamilyen pakolás (algás, sós, gyógynövényes) alkalmazásával, így célzottabb terápiás hatás is elérhető.

Kávés masszázs

Első körben krémmel kevert kávézaccal leradírozzák a bőrt, majd tusolás után egy kávétartalmú kencével svédmasszázst végeznek. A hatékonysága a koffeinben rejlik, ami fokozza a bőr vérkeringését.

Lebegő kabin (Float Spa)

Egy kis kagylóformájú medencében 50 percen át lehet feküdni a vízben, ami erősen sós, így tényleg adott a lebegő hatás. Közben különböző fényekkel és hangokkal teremt különleges, nyugodt hangulatot a gép. Fáradtság, kimerültség esetén ajánlják. A Float Spa kapcsán érdemes azt is megjegyezni, hogy magyar találmányról van szó.