Óriási tűz pusztított a szlovákiai Vincei-erdei termálfürdő parkolójában. A Parameter.sk beszámolója szerint vasárnap délután 2 óra tájban kezdődött a tűz és összesen 52 autó kapott lángra. A tűz gyors terjedését segítette, hogy füves parkolóról van szó. Ráadásul a képek tanúsága szerint a fű a nagy meleg miatt teljesen ki volt száradva. Az esetről készült videókon látszik, hogy sokan fürdőruhában nézték végig, ahogy porig ég az autójuk, aki pedig tudott, az még gyorsan igyekezett elhajtani a gépkocsijával.


Az autó 90 százaléka teljesen, a maradék részben égett ki, de nagyrészt ezek is használhatatlanná váltak. A tűzoltóság becslése szerint az anyagi kár mértéke eléri a 470 ezer eurót, azaz a 150 millió forintot.

Hol van ez a termálfürdő?

Az ötezer lakosú – többségében magyarok lakta – Diószegen. A termálfürdő a város melletti Vinceházi-erdőben található. Ezen a területen 62 Celsius-fokos termálvíz tör fel, a fürdőzők 5 medence közül válogathatnak. Ahogy a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal lenti fotóján is látszik, a fürdő mellett egy kisebb, részben aszfaltozott parkoló és egy nagyobb füves parkoló (kép bal alsó része) található. A hétvégi kánikula miatt vélhetően utóbbi tömve volt. (A további fotók forrása a Parameter.sk).

Vince-erdei termálfürdő

Vince erdei tűz

Vince erdei tűzVince erdei tűzVince erdei tűz