• Egyes termálfürdők december 25-én és 26-án is meghosszabbított nyitvatartási idővel várják a vendégeket.

  • Néhol akár éjfélig is fürdőzhetünk.

Ahogy a termálfürdők karácsonyi nyitvatartási idejéről szóló összeállításunkban olvashatták, december 24-én azért a fürdők jelentős része korábban zár, vagy akár ki sem nyit. Ezen a napon még a hagyományosan sokáig üzemelő fürdők esetében is korai zárásra kell számítani.

Ugyanakkor a karácsony két napján, december 25-én, és 26-án akár esti fürdős programokat is elcsíphetünk és sok helyen hosszabb nyitvatartási idővel készülnek. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Első helyen kell említenünk a ráckevei Aqua Land Termálfürdőt. Nehéz olyan napot találni, amikor épp nincs náluk valamilyen program és ezzel a hagyományukkal karácsonykor sem szakítanak. Erre a két napra ünnepi szaunaprogramokkal készülnek, amelyek december 25-én éjfélig, december 26-án 22 óráig tartanak. Karácsonykor is megtartják az Aqua Cinema nevű medencés mozizásukat, mindkét nap 16 órai kezdettel négy – karácsonyi tematikájú – filmet nézhetnek meg a vendégek. A filmek listáját megtalálják a fürdő honlapján és Facebook oldalán.

A Csongrádi Gyógyfürdő december 25-én és 26-án is a megszokottnál tovább lesz nyitva. Mindkét nap 10 és 22 óra között várják a fürdőzőket. Ráadásul ezeken a napokon 2 darab belépőjegy egyidejű megvásárlása esetén 1 darab belépőt ajándékba adnak. Utóbbi december 31-ig használható fel.

A Heves megyei Demjén és Egerszalók fürdői normál esetben is egész későn zárnak, azaz náluk szinte minden nap van éjszakai fürdőzés és ez így lesz karácsonykor is. Egerszalókon a szabadtéri medencés Nosztalgia Strandfürdő december 25-én és 26-án 9:30 és 23 óra között tart nyitva. A „nagy fürdő”, a Saliris Resort nem üzemel ilyen sokáig, legalábbis a külső vendégek számára, az esetükben 20 órakor van záróra, a szállóvendégek viszont 22 óráig maradhatnak.

A demjéni Cascade Barlangfürdő a karácsony két napján 9 és 22 óra között látogatható, azaz akár itt is egész sokáig fürödhetünk. A komplexum termálfürdője pedig ennél is tovább üzemel, hiszen ahogy náluk megszokott, csak éjjel 2-kor zárnak.

A Demjéni Termáltó sem marad ki a maratoni nyitvatartási időkből. December 25-én és 26-án délelőtt 10-től egészen éjfélig várják a fürdőzőket.

A magyarhertelendi Hertelendi Termálfürdő ugyan december 24-én és 25-én is zárva tart, viszont 26-án a fürdőjük 9:30-tól 22 óráig, a szaunaparkjuk 12 órától 22 óráig működik, s egyébként ez így lesz egészen december 30-ig minden nap, szilveszterkor pedig fürdőbulit is tartanak.

További fürdős híreket és érdekességeket talál ide kattintva!