A második legnagyobb svédországi városban, Göteborgban rendeztek turisztikai kiállítást március végén. Ezen a Magyar Turizmus (MT) Zrt. elsősorban a gyógyturisztikai lehetőségekkel, azon belül is a hévízi kínálattal népszerűsítette Magyarországot. A svéd turisztikai szakma legnagyobb eseménye a göteborgi utazási kiállítás, ami ebben az évben mintegy 30 ezer látogatót vonzott.

A szakmai napokon sikeres üzleti tárgyalásokat folytattak az MT Zrt. és a Hévízi Turisztikai Kft. kint lévő munkatársai. A szakmai napon pedig sokan konkrét utazási szándékkal keresték fel a magyar standot. A korábbi évek kampányainak köszönhetően, ugyanis már felkészültebbek voltak a svédek a magyarországi kínálattal kapcsolatban. A hazai turisztikai szakemberek ezután észak-európai road-show-n is népszerűsítették a gyógyturisztikai kínálatunkat.

Hévíz Tófürdő

A KSH adatai szerint dinamikusan növekszik a Svédországból hazánkba érkező vendégforgalom. Tavaly a korábbi évhez képest 25,2 százalékkal nőtt a svédek által hazánkban eltöltött vendégéjszakák száma, januárban pedig 48,2 százalékos volt a bővülés. A skandináv beutazó forgalmat tovább növelheti, hogy mostantól a svéd légitársaság a dániai Koppenhágából és a norvégiai Oslóból is közlekedtet menetrend szerinti járatot Budapestre. Hévízre pedig a lettországi Rigából fog közvetlen járat érkezni a Hévíz-Balaton Airportra, márpedig a lett főváros Svédországból több csatlakozó járattal is elérhető.