Megfelelt a Hotelstars Union szigorú feltételrendszerének a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa, amely így ötcsillagos szállodának számít. A csillagok odaítélésekor vizsgálják az adott hotel működési-, valamint kiszolgálási színvonalát. A Lotus Therme a minősítéshez szükséges 570 pont helyett 666-ot ért el a felmérésben. A különböző szállodai kategóriákkal szembeni kritériumokról a Hotelstars minősítő szervezet honlapján lehet bővebben olvasni.

A Lotus Therme egyébként eddig is ötcsillagos termálhotelként üzemelt, ám egy új szabályozás szerint 2012 június 30-a után csak a minősítő szervezet által megállapított kategóriákba sorolhatják be magukat az egyes szállodák. Ez alapján a hévízi hotel az országban a harmadik, amely használhatja az ötcsillagos piktogramot a budapesti Kempinski és a Ramada Plaza mellett.

A bank szálodája

A hévízi termálszállót nem is olyan régen még a bezárás fenyegette. A korábban Rogner Hotel & Spa Lotus Therme nevet viselő szálloda az osztrák Rogner-családtól 2009-ben került a magyar tulajdonosi hátterű DARE-Taverna csoporthoz. A tranzakciót a CIB Bank finanszírozta, ám egy évvel később csődbe jutott a DARE-Taverna, ezért a banknál landolt a hotel tulajdonjoga. A tulajdonosváltások ellenére a hotel sokáig megtartotta a Rogner nevet, ugyanis egy Rogner-érdekeltség működtette a szállót, de időközben a bank átadta a termálhotel üzemeltetését az Accent Hotel Managementnek, ami miatt nevet váltottak.