Javában zajlanak a Vas Népe és a Zalai Hírlap által szervezett „legkedveltebb üdülőhely” szavazások. A megyei napilapok már sokadik éve hirdetik meg a versenyt, aminek az eredménye két részből tevődik össze. A lap újságírói személyesen megkérdeznek találomra kiválasztott hazai és külföldi vendégeket a versenyben szereplő üdülőhelyeken, majd közönségszavazás következik.

DíjAz elmúlt évben Vas megyében a történelmi városaikat versenyeztették. Közülük Kőszeg végzett az első helyen, a második pedig Sárvár lett. Idén már kifejezetten a fürdőhelyeknek hirdette meg a versenyt a Vas Népe napilap. Nyolc település van versenyben: Borgáta, Bükfürdő, Celldömölk, Mesteri, Sárvár, Szentgotthárd, Szombathely, Vasvár.

Zala megyében tavaly Zalakaros bizonyult a megye legnépszerűbb üdülőhelyének. Idén négy balatoni település mellett (Balatongyörök, Gyenesdiás, Keszthely, Vonyarcvashegy) öt olyan településre lehet szavazni, ahol termálvizű fürdőhely található: Hévíz, Kehidakustány, Lenti, Zalaegerszeg, Zalakaros.

Vas megye fürdőhelyeire ide kattintva, Zala megye fürdőhelyeire pedig ide kattintva lehet szavazni. A vasi fürdőkre szeptember 18-án 9 óráig, a zalai üdülőhelyekre szeptember 17-én 9 óráig lehet leadni a voksokat.