• Tavaly a termálfürdő látogatóinak 65-70 százalékát a hazai vendégek adták.

  • A fürdőhöz tartozó kempingbe a legtöbb turista Lengyelországból érkezett.

Az elmúlt napokban a Karcagi Televízió Nagykunsági Híradója több tudósításban is foglalkozott a Berekfürdő Termál- és Strandfürdő elmúlt évével. Ezekben Perge József, a fürdőt üzemeltető Berek-Víz Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy volt olyan nyári nap, amikor 3700 vendég váltott jegyet a termálfürdőbe.

Összességében 10 százalékkal nőtt 2017-ben a vendégforgalmuk. Ezzel párhuzamosan üzleti szempontból is jó évet zártak, még fejlesztési tartalékot is el tudnak különíteni a tavalyi eredményükből.

A vendégforgalmukkal már csak azért is elégedettek lehetnek, mert eléggé hektikus volt a nyári időjárás. Márpedig a fürdőigazgató elmondása szerint a nyári főszezon hozza az éves vendégforgalmuk 60-70 százalékát, hiszen ugyan van fedett része is a fürdőnek, de azért a strandjelleg dominál.

Berekfürdő termálfürdő

Az egész kedvező jegyárairól ismert termálfürdő vendégeinek körülbelül a 65-70 százalékát adták a belföldi vendégek. A fürdőhöz tartozó kempingnek köszönhetően vannak arról is adataik, hogy a külföldi turisták milyen országokból érkeztek. Ez alapján – némi meglepetésre – 2017-ben Lengyelországból érkezett a legtöbb vendég, ők adták a kemping teljes forgalmának a 35 százalékát. Ráadásul a lengyelek viszonylag sokáig – átlagosan 7-8 napig – üdültek Berekfürdőn.

Perge József elmondta, hogy az utóbbi két évben ugrott meg a lengyel vendégeik száma. Nem előzmény nélkül érkeztek, ugyanis az utóbbi időszakban számos lengyel turisztikai vásáron vettek részt, továbbá Berekfürdő lengyel testvértelepülésén is komoly marketingmunkát folytattak.

A lengyelek után a legtöbb vendég Németországból érkezett, átlagosan 11 napot töltöttek Berekfürdőn és tipikusan tavasszal, vagy ősszel látogattak el az üdülőhelyre. Rajtuk kívül még sok erdélyi magyar, szlovák és cseh vendége is volt a fürdő kempingjének.

Perge József megemlítette azt is, hogy a tavalyi rendezvényeik sok vendéget vonzottak a fürdőbe. Öt alkalommal tartottak fürdőbált, amit leginkább a fiatalabb és a középkorú vendégkör kedvelt. A háromnapos – augusztus elejei – Bereki Vigasságok programkínálatában pedig minden korosztály találhatott a kedvére valót.