Hétfőn leszállási gyakorlatokat végeztek a Lufthansa pilótái a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A pilótaképzés keretében a szakzsargonban touch & go nevet viselő műveletet próbálgatták, ez a leszállást, majd a tényleges földet érés előtt az átstartolást jelenti. A gyakorlatok alatt az egyik hazai kereskedelmi csatorna stábja is a gépen volt, amiből később riportot közöltek.

A gyakorlásra érkező gépen nem érkeztek üresen Hévízre, ugyanis a charterjáratokat szervező társaság és helyi támogatók révén a légitársaságnál dolgozókkal és családtagjaikkal volt tele a repülő, akik napközben a környékkel ismerkedhettek.

A Hévíz-Balaton Airportra több német városból is érkeznek charterjáratok. A Mutsch Ungarn Reisen szervezésében április és november között Lufthansa gépek járnak Berlinből, Düsseldorfból, Frankfurtból és Hamburgból. Áprilistól szeptember végéig járnak Hévízre a Germania légitársaság gépei is, Berlinből Drezda, Erfurt és Lipcse érintésével. Utóbbiak szervezője a drezdai székhelyű Salamon Reisen.