A próbaüzem alatt néhány hétig ingyenesen látogatható a Lakitelek Népfőiskola kültéri termálvizes medencéje, ami télen is üzemelni fog.

Október 15-ig ingyen használható a Lakitelek Népfőiskola most átadott szabadtéri termálmedencéje, valamint a fedett uszodája is – olvasható a település honlapján. Az ingyenes fürdési lehetőséget keddtől vasárnapig lehet kihasználni – hétfő szünnap – 10 és 22 óra között. A Népfőiskola fejlesztésére meg tavaly nyertek támogatás. Ennek volt része a termálkút fúrása, valamint a kültéri – élményelemeket is tartalmazó – medence kialakítása. A termálvíz révén spórolni is tudnak, ugyanis az 1994 óta meglévő tanuszoda vizét mostantól ezzel tudják melegíteni, valamint az épületek fűtését is meg tudják oldani.

Lakitelek Uszoda

Az eddig is meglévő fedett tanuszoda

A Petőfi Népe beszámolója szerint két termálkutat fúrtak, ezekből 53 és 42 Celsius-fokos víz tör fel, amelyek a medencébe érve 37-38 Celsius-fokosra hűlnek. A Népfőiskolán az uszoda mellett található egy kültéri gyermekpancsoló is, amit a hűvösebb idő beálltával lezárnak, viszont a most átadott termálmedence télen is üzemelni fog. A Lakiteleken feltörő víz valószínűleg alkalmas a nőgyógyászati és mozgásszervi betegségek kezelésére. Ezt szeretnék orvosi vizsgálatokkal is igazolni, s így megszerezni a gyógyvíz minősítést.