• Emlékszik, hogy milyen volt régen a Hungarospa gyógyfürdő bejárata, a gyógyvizes medence, vagy éppen az Omega medence?

  • Megmutatjuk, hogy mennyit változott a fürdő az évek során.

Amennyiben 25-30 évet visszamennénk az időben, akkor sok hazai fürdőre szinte rá sem ismernénk. Valószínűleg elcsodálkoznánk a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum láttán is, hiszen a létesítmény a 90-es évek végétől kezdve alapjaiban újult meg.

A fürdő egyes részei megszépültek, modernizálódtak, mint például a gyógyfürdő medencecsarnoka. Más részei pedig a 80-as és 90-es években még nem is léteztek, elég csak az aquaparkra, vagy az Aqua-Palace élményfürdőre gondolni.

A 90-es évek elején a gyógyfürdőbe érkezőket még a lenti látvány fogadta.

Hajdúszoboszló gyógyfürdő bejárat 1990Ma már ugyanez „kissé” máshogy néz ki.

Hajdúszoboszló gyógyfürdő bejárat

A gyógyfürdő jellegzetes csarnoka 2014-ben esett át egy komoly felújításon. Megújultak az üvegszerkezetek, esztétikusabbá váltak a fali csempék. Ráadásul új galériarészt is kialakítottak, bővítették a földszinti pihenőket.

Ilyen volt a 80-as években a gyógyfürdő belső udvara.

Hajdúszoboszló gyógymedence 80-as évekS ilyen lett a felújítás után. Ahogy látszik, a nyitott medencék is új burkolatot kaptak.

Hajdúszoboszló gyógymedenceA Hungarospa hatalmas strandján belül az egyik kedvelt résznek számít az Omega medence, amihez 1987-ben egy csavarcsúszdát is építettek. Itt láthat egy 80-as évekbeli felvételt a medencéről.

Hajdúszoboszló Omega medence 80-as évekEnnek a medencének a felújítása is 2014-ben történt meg.

A kék csúszdát lebontották; egy kör alakú sodróvíz zónát alakítottak ki a közepén egy vízsugaras szökőkúttal. Az aktív kikapcsolódás szolgálják a vízi sportpályák, az ellazulást pedig az árnyékvetők alatt kialakított fekvő- és ülő masszázshelyek.

Hungarospa Omega medence

Fotók: Hungarospa Zrt.