• Miskolcon már hajnalban lehet menni strandolni, s jó néhány fürdő tovább tart nyitva a megszokottnál.

  • A szökőkutakban viszont tilos fürdeni.

A hőség miatt már vasárnap déltől országosan életbe lépett a vörös riasztás. Ez a fővárosban érinti a strandfürdőket is. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett strandok – Palatinus, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői – a hőségriadó ideje alatt 1 órával tovább tartanak nyitva. Ez a Palatinus, Paskál és Római fürdők esetében este 9 órát, a Pünkösdfürdői Strandnál este 8 órai zárást jelent. A fürdőkben hétfőn vízautomatákat helyeznek ki, ahol térítésmentesen biztosítják az ásványvíz fogyasztását.

Budapesten a Főkert Zrt. kezelésében lévő több mint 100 szökőkutakat, díszkutat, csobogókat, ivókutakat, a hőségre való tekintettel kiemelten figyelik. Arra viszont felhívják a figyelmet, hogy a parki, köztéri szökőkutakban a fürdés tilos, ezért mindenkit arra kérnek, hogy nagy hőség esetén se használják fürdőzésre a szökőkutakat.

A Fővárosi Vízművek Zrt. a már megszokott módon és helyszínen, a Deák téren várja vízosztó ponttal a fővárosiakat, a fővárosba látogatókat, a déli óráktól zacskós vizet adnak.

A hőség miatt korábban nyitnak és később zárnak a miskolci strandok, a szökőkutak és ivókutak is a szokásosnál hamarabb működnek a városban – közölte a miskolci polgármesteri hivatal hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Selyemréti Strandfürdő minden nap hajnalban fél ötkor nyit és este kilenc óráig fogadja a fürdőzőket. A Miskolctapolca Barlangfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő délelőtt 9 órától este kilenc óráig várja vendégeit.

Miskolctapolcai StrandfürdőA miskolci szökőkutak többsége már reggel 8-kor nyit és este 9-kor zár, és azok az ivókutak, amelyek nem nyithatók-zárhatók, hétfőtől reggel 8-tól este 9-ig, vagy folyamatosan üzemelnek.

Miskolc ivókútjai a Szent István téren, a Széchenyi utcán, az Avasalja utcán, a Szinva teraszon, a Pattantyús utcai játszótéren, a Népkertben; a miskolctapolcai Pazár István sétányon, a városrész parkjában és a Hejő-ligetben találhatók. Egész nap működik az ivókút a Diósgyőri várnál, a kisvasút lillafüredi végállomásán, a városrész buszvégállomásán és a központi parkolóban, valamint a Csanyik-völgyben és az Árpád és Kurucz utcai játszótéren.