Amennyiben még nem tudja, hogy hétvégén melyik termálfürdő felé venné az irányt, akkor Kehidakustányt ajánljuk a figyelmébe. A Zala megyében található település termálfürdőjéről ide kattintva olvashatja el az alapvető információkat. A fürdői ilyen, finoman szólva is bizonytalan – nem finoman szólva pocsék – időjárás esetén azért lehet jó választás, mert viszonylag nagy belső térrel rendelkezik. Ennek köszönhetően akkor sincsenek bajban a fürdőzők, ha hidegre fordul az idő. Másrészt a kevésbé hűvös időben azért egy összekötő folyosón már ki lehet merészkedni a termálvizes szabadtéri medencébe is.

Kehida Termál Hotel (fotó)

Aki még nem járt Kehidán, annak a mostani azért is kedvező alkalmat jelenthet, mert a fürdő eltérő árazást alkalmaz a nyári főszezonban, magyarán most valamivel kedvezőbb áron lehet belépőjegyet váltani. Ráadásul a nyugdíjasoknak olcsóbb jegyeket is kínálnak, ami nem mindegyik fürdőhelyre jellemző. Meg kell ugyanakkor jegyezni, hogy a Kehida Termál még így sem tartozik a legolcsóbb fürdők közé. Egy egész napos teljes árú jegy 2400 forintba kerül. Ezzel viszont még „csak” az élményfürdő és strandfürdő rész látogatható. Amennyiben valaki a gyógyvizes medencéhez is be szeretne bemenni, akkor már 2850 forintot kell fizetni. Az előbbiek mellett a szaunavilágba is belépést jelentő jegy ára pedig 4500 forint.

Kehida Termál (fotó)

Vannak ugyanakkor kedvezmények is. 6 év alattiaknak például ingyenes a belépés. Mozgássérült igazolvánnyal rendelkező 18 év alattiak szintén ingyen beléphetnek, a 18 évnél idősebbek pedig 20 százalék kedvezménnyel. 20 fő feletti csoportoknak pedig ugyancsak 20 százalékos kedvezményt biztosítanak.

A Kehida Termál előnyei közé sorolható még, hogy a fürdőnél egy viszonylag tágas és ingyenes parkoló áll a vendégek rendelkezésére. A hátránya pedig talán az, hogy magán a fürdőn kívül a közvetlen környezetében nincsen különösebb látnivaló, vagy éppen időtöltési lehetőség. Pláne, a szintén zalai Hévízhez, vagy Zalakaroshoz viszonyítva. Ezt azért érezhetően a fürdő próbálja kompenzálni, hiszen a létesítményben számos szolgáltatás elérhető, és például minden nap tartanak szauna szeánszokat és gyermek animációt is.