A kültéri strandfürdő és az aquapark ugyan még nincs nyitva, de így is jó úti cél lehet a hétvégén Kiskunmajsa. Pláne, hogy a fürdőben űrutazásos orosz estet szerveznek.

Amennyiben még nem tudja, hogy hétvégén melyik termálfürdő felé venné az irányt, akkor a kiskunmajsai Jonathermál Fürdőt ajánljuk a figyelmébe. A Bács-Kiskun megyében található település termálfürdőjéről ide kattintva olvashatja el az alapvető információkat. A Jonathermálban ugyan a strandfürdő és az aquapark még nincs nyitva, de az élményfürdő és a gyógyfürdő rész egész évben várja a vendégeket.

Jonathermál (fotó)

Kiskunmajsa talán még mindig az ország kevésbé ismert fürdőhelyei közé tartozik, pedig az elmúlt években sokat fejlődött és egyre népszerűbb. Jól mutatja ezt, hogy a dél-alföldi régióban a vendégforgalom tekintetében Gyula, Szeged és Kecskemét után már Kiskunmajsa következik. A fürdő mellett szól az is, hogy 2013-ban nem emelték a belépőjegyek árait és idén már 300-350 ezer vendéget várnak a fürdőben. Az talán hátrányt jelent, hogy igazán nagy, emblematikus szállodája nincsen Kiskunmajsának – ami önmagában is odavonzaná a vendégeket – viszont a termálfürdő köré épült üdülőfaluban akár több mint 2000 turistát is kényelmesen el tudnak szállásolni.

Ezen a szombaton, azaz április 13-án pedig egy plusz érv is szól a Jonathermál mellett, ugyanis különleges éjszakai fürdőzést szerveznek. Az „Orosz Est” 19:30-kor kezdődik és egészen éjfélig tart. Az apropót az jelenti, hogy pénteken lesz az 52. évfordulója Gagarin űrutazásának, s április 12. azóta az űrhajózás világnapja.

Gagarin űrutazás

Ennek ürügyén, – a világnap másnapján – különleges vodkás koktélokat kóstolhatnak a vendégek, miközben a megismerkedhetnek az űrhajózás történetével is. Lesz blini, ami egy orosz eredetű palacsintaszerű étel, és orosz dallamok teszik teljessé a fürdőzés hangulatát. Az éjszakai fürdőjegy 1400 forintba kerül.

Vedres Ferenc mellszobra

A fürdőbe látogatók egyébként egy érdekes szoborra is bukkanhatnak, méghozzá egy TSZ elnökébe. A termálfürdő 1984-es megnyitása ugyanis Vedres Ferencnek köszönhető, aki anno a Jonathán Termelőszövetkezet elnöke volt, és – bár nem sokan hittek abban, hogy sikerrel járhat – de keresztülvitte a fürdő megépítésével kapcsolatos terveket. Az 1995-ben elhunyt elnök ezért nagy megbecsültségnek örvendett a helyiek körében, akik 2001-ben egy mellszobrot állíttattak a tiszteletére.