Május elsején ünnepli a nyitásának egyéves évfordulóját a kisújszállási Hotel Kumánia és a hozzá kapcsolódó gyógyfürdő. Interjú Kui Jánossal, a létesítmény ügyvezető igazgatójával.

Kui János

Kui János

– Lassan egy éve lesz, hogy megnyílt a Kumánia Gyógyfürdő. Milyen várakozásaik voltak a fürdő vendégforgalmával kapcsolatban és ezt mennyire sikerült teljesíteni?
– Az első egy év alatt folyamatos volt a fejlődés, a 2012-es nyári szezon nagyon jó sikerült, ki tudtuk tolni szeptember közepéig. Ősztől folyamatos akciókkal csábítottuk be vendégeinket, egyre több emberrel megismertetve a Kumániát. December közepétől teljes gőzzel üzemel a gyógyászat, ahol teljes körű fürdőgyógyászati kezeléseket nyújtunk, – tangentor, iszapkezelés, orvosi gyógymasszázs, szénsavkezelés, galvánkádas kezelés, vízalatti gyógytorna  – valamint fizioterápiás kezeléseink is vannak.

– Milyen a kihasználtsága a Kumánia Hotelnek?
– A szálloda folyamatosan növekvő kihasználtsággal üzemel.

– A vendégek tipikusan az országnak melyik részéből keresik fel a szállodát?
– A legtöbb vendég a fővárosból és környékéről érkezik, de számottevő a keleti országrész megyeszékhelyeiről érkezők száma is.

– Mekkora a külföldiek aránya?
– A külföldiek aránya még viszonylag alacsony, elsősorban üzleti vendégek és átutazók jönnek hozzánk. A külföldi vendégkör bővítésén folyamatosan dolgozunk.

– A kedvezőtlen márciusi időjárás mennyire érintette a fürdő és a szálloda forgalmát?
– A télies időjárás ellenére a vendéglétszám kiegyensúlyozott volt, a március 15-i hosszú hétvégére is szerencsésen megérkeztek a vendégek.

– Kisújszálláson más, a Kumánia Hotelhez hasonló méretű szálláshely nincsen. A fürdő fejlődése szempontjából szükség lenne további szálláskapacitásra, vagy a jelenlegi kínálat fedezi az igényeket?
– A Kumánia által üzemeltetett szálláshelyek nagyrészt kielégítik az igényeket, viszont az alternatívák hiányoznak, például több hely kellene a lakóautósoknak, illetve több apartman is lehetne a kínálatban.

Kumánia Termálfürdő (fotó)