A vizsgálatok már a megnyitás előtt igazolták a paksi víz gyógyhatását. A gyógyászati központban OEP-által támogatott kezelések is elérhetők lesznek.

Várhatóan április elején átadják az új Paksi Gyógyászati Központ gyógyfürdő részlegét. Jelenleg a fürdőben a terheléses próbák zajlanak, a nyitás pontos időpontja a próbaüzem sikerességétől függ. Pakson 2009-ben fúrtak termálkutat, s a feltörő víz gyógyhatását azóta már igazolták is. A klóros-sós víznek kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása, így nőgyógyászati és urológia gyulladások, mozgásszervi betegségek és egyes bőrgyógyászati problémák kezelése esetén ajánlott.

Paksi GyógyfürdőA Kern Andrea és Klenk Csaba által tervezett balneoterápiás központ építése lassabban haladt a tervezettnél. Az eredeti elképzelések szerint már bő egy éve át kellett volna adni az épületet, azonban tavaly módosítottak a medencék vízellátását biztosító technológián. Az új módszer jelentősen megdrágította a Paksi Ipari Park Kft. beruházásában megvalósuló építkezést, viszont a későbbiekben olcsóbb üzemeltetést tesz lehetővé. Szintén a gazdaságosabb működést szolgálja, hogy az épület fűtését is a termálvízzel oldják meg.

Paksi GyógyfürdőA gyógyfürdőben két nagyobb gyógyvizes medence, a súlyfürdőhöz és a gyógytornához használható kisebb medencék, valamint kezelőhelyiségek kaptak helyet. A balneoterápiás központban az OEP által támogatott gyógykezelések is elérhetők lesznek. A leendő fürdővel Paks nem tör országos babérokra, inkább a városban és környékén élők igényeit szeretnék kiszolgálni. (A képek forrása az Építészfórum).

Paksi Termálfürdő