Panorama HollandiaHat oldal terjedelmű riportot közölt Hajdúszoboszlóról az egyik nagy példányszámú holland hetilap, a Panorama nyári különszáma. A Hungarospa fürdőről, mint Kelet-Európa legnagyobb aquaparkjáról írnak. A cikkben részletesen beszámolnak a „fiatalság forrásaként” is emlegetett alföldi termálfürdőről, s a régió egyéb nevezetességeiről. Kiemelik azt is, hogy Magyarország idén az egyik legjobb ár-érték arányú úti cél Európában.

A cikk egy nyár elejei tanulmányút nyomán született, amit a hajdúszoboszlói szállodák és a Magyar Turizmus Zrt. közösen szervezett. Hajdúszoboszló számára azért lehet ígéretes piac Hollandia, mert a Wizz Air Eindhoven és Debrecen között heti két járatot üzemeltet, így a holland turisták számára könnyen elérhető a magyar üdülőhely.

Rendőrök a strandon

A Hungarospa és a helyi rendőrkapitányság megállapodásának köszönhetően a nyári szezonban rendőrök teljesítenek járőrszolgálatot a strandfürdő területén. Egyébként a Harkányi Strandfürdőben is dolgoznak rendőrök a nyáron. Ott azt tapasztalták, hogy az egyenruhások jelenléte már önmagában is visszaszorította a strandi lopások számát.

Rendőrök Hajdúszoboszlón