A strandi lopásokról a nyár és a szabadtéri fürdők jutnak először az ember eszébe, azonban úgy tűnik, a fedett fürdőkben sem árt vigyázni. Az elmúlt napokban ugyanis két termálfürdőben is történtek lopások. Az Agárdi Termálfürdőben múlt hét szombaton, azaz február 16-án, kora délután a női öltözőben több szekrényt is felfeszegettek és elvitték az ott talált értékeket. A rendőrség közleménye szerint a sértetteket több százezer forintnyi kár érte.

A másik eset hétfőn történt a Cserkeszőlői Termálfürdőben. Egy vendég fogas alá rakott táskáját lovasította meg egy tolvaj, aki az öltözőszekrény kulcsához is hozzájutott, így pénzt, mobiltelefont, iratokat, de még könyvet is magával vitt. A sértett értesítette a rendőrséget és a kiérkező járőrök elkapták a még a fürdőben tartózkodó tolvajt. Az 55 éves kecskeméti nő öltözőszekrényében megtalálták az eltulajdonított értékeket is, és eljárást indítottak ellene.

Mindenesetre ezek az esetek is bizonyítják, hogy ha van rá lehetőség, akkor érdemes igénybe venni az értékmegőrzőt, még ha macerás is a használata.

öltözőszekrény