Csütörtökön volt egy éve, hogy megkezdődtek a Gyulai Várfürdőt érintő fejlesztési munkálatok. Ezen a héten érte el a projekt azt a szintet, hogy úgynevezett bokréta ünnepséget tarthassanak. Utóbbi akkor esedékes, amikor az építkezés során elérik a leendő létesítmény legmagasabb pontját. A 2,4 milliárd forintos beruházás révén – amelynek felét az Európai Unió állja – a Gyulai Várfürdő vízfelülete csaknem ezer négyzetméterrel bővül.

Gyula Várfürdő

A fürdő már eddig is 11 fedett és 8 szabadtéri medencével rendelkezett, a mostani beruházásnak köszönhetően viszont a termálfürdő családi jellege is erősödik. Az épülő élménykomplexum összesen öt medencét, három új csúszdát, vízi bárt, szaunavilágot, játszórészleget, baba-mama szobát foglal majd magában. Az élményfürdő részleget – amennyiben az építkezés a tervek szerint halad – idén ősszel már birtokba vehetik a vendégek.

A KSH adatai alapján készült összeállításunk szerint tavaly Gyula az ország hatodik legnépszerűbb termálfürdős települése volt. Az üdülőhelyen 300 ezer vendégéjszakát töltöttek a vendégek, ami a 2011-es adatokhoz képest 26 százalékos növekedést jelent.