Az egyik legrangosabb hazai gasztronómiai elismerésben részesült Borda Attila, a sárvári Spirit Hotel séfje. A szakembert a Benke László nagymester által alapított Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend ünnepélyes gála keretein belül választotta a tagjai közé. Az ország legjobb gasztronómiai szakembereit tömörítő társaság kétévente avat új lovagokat. Ehhez egy rendkívül szigorú kritériumrendszer kapcsolódik valamint több ajánlás is szükséges hozzá.

Borda Attilának nem ismeretlenek a hasonló kitüntetések, hiszen több díjat és elismerést tudhat magáénak. A Vas megyei szakácsképzés hivatalos kamarai vizsgáztatója és vizsgaelnöke, számos országos szakácsverseny zsűritagja, és mindezek mellett több rangos szakmai társaságnak is tagja. Különösen közel áll a szívéhez ez az újabb elismerés, hiszen a modern irányzatok mellett egyik fő specialitása a magyar konyha.

Spirit Hotel Sárvár

Spirit Hotel Sárvár

„Különösen nagy öröm, hogy engem is lovaggá avattak, hiszen ez nemcsak egy rangos elismerés, hanem lehetőség is arra, hogy ápolhassam a gasztronómiai hagyományainkat. A mindennapi munkám során a hotelben is nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a legfrissebb ízek mellett a hagyományos magyar fogások is helyet kapjanak a vendégek asztalán” – mondta el a díjátadó után Borda Attila.