Heteken belül látogatható lesz a megújult Bükkszéki Termálfürdő. Legalábbis részben. A hatalmas beruházással ugyanis nem lesznek készen az ígért július elejei határidőre, viszont a kültéri medencéket ettől függetlenül már meg tudják nyitni a látogatók előtt. A Bükkszéki fürdő ezután is a helyi önkormányzat tulajdonában marad. Az egymilliárd forintosra rúgó beruházást részben uniós forrásból, részben a Magyar Fejlesztési Banktól felvett hitelből fedezik.

A projekt része, hogy felújítják a meglévő kültéri medencéket, illetve az egyiket élményelemekkel szerelik fel. A fedett rész viszont teljes mértékben új lesz, élménymedencével, wellness-részleggel, gyermekmedencével, gyógyászati részleggel. A fürdő különlegessége lesz az inhalotórium, ahol a Salvus néven ismert gyógyvizet porlasztva légzőszervi panaszokat kezelnek. Ívókúra formájában pedig az emésztőrendszeri problémákon enyhítenek a vízzel.

A kevesebb mint ezer lakosú Bükkszéken bő 70 éve palackozzák a Salvus néven ismert gyógyvizet. A Salvus vizet légzőszervi és anyagcsere problémák, valamint emésztőrendszeri betegségek esetén ajánlják. Az olajkutatás közben, véletlenül feltárt gyógyvízről itt olvashat bővebben.