• Összefog két dunántúli termálfürdős üdülőhely, hogy több német turista látogasson hozzájuk.
  • Több mint 20 millió forintot fordítanak a németek visszacsalogatására.

Az elmúlt években már több német rendszámú autó állt a büki szálláshelyeknél, de ez meg sem közelíti a 10 évvel ezelőtti szintet – hangzott el a Büki Híradó legutóbbi adásában. A német turisták visszacsábításának érdekében ezért összefog a büki és a sárvári turisztikai szervezet és ebben a Magyar Turizmus Zrt. támogatását is élvezik.
Bük és Sárvár önkormányzata 10-10 ezer euróval szállt be az együttműködésbe és a Magyar Turizmus Zrt. ezt kiegészíti egy 50 ezer eurós támogatással, azaz több mint 20 millió forint áll rendelkezésre, ami tovább növelhető további büki és sárvári szolgáltatók bevonásával.

 

Német rendszámA pénzügyi keretből egy német partner képviseli a két üdülőhelyet németországi vásárokon, hirdetési kampányt szervez és még direkt értékesítés is kapcsolódik a kezdeményezéshez. Ez azt jelenti, hogy a német partner szervezne buszos és – a bécsi reptéren keresztül – repülős utakat is Bükfürdőre és Sárvárra.


A német kampány során eltérően pozicionálnák a két település termálfürdőjét: a sárvárit inkább wellnessfürdőként, a bükit inkább klasszikus gyógyfürdőként népszerűsítenék. A projekthez büki részről már csatlakozott a fürdőt üzemeletető társaság, két helyi szálloda és egy fogászat.