Egy hónap múlva itt a augusztus 20-i ünnepi hosszú hétvége. Sokan ilyenkorra többnapos utazást terveznek, és jó néhány termálfürdőben, illetve termálfürdős településen is programokkal készülnek erre az időszakra. Sajnos a fürdőhelyek többsége még nem publikálta az ünnepi hétvégére szánt programjait, összegyűjtöttünk azonban néhány olyan eseményt, amiről már most is lehet tudni.

augusztus 20

Bükfürdői Termálfürdő: augusztus 18-án a fürdő szabad téri színpadán, illetve eső esetén a pihenőtér épületben lép fel Korda György és Balázs Klári az „így vagyunk mi ketten” című műsorával.

Hévíz: az üdülőhelyen idén második alkalommal rendezik meg a Hévízi Borünnepet. A rendezvény augusztus 16-20. között lesz a Festetics téren és a Deák téren. A pincészetek ilyenkor megszokott kitelepülései mellett minden nap programokkal is várják a vendégeket. Többek között lesz Frank Sinatra emlékest, Mystery Gang és Republic koncert is. 20-án este pedig tűzijáték.

Makó, Hagymatikum Fürdő: augusztus 17-én kétféle program is lesz, egyrészt ekkor tartják a Sportnapot, ahol strandfoci és strandröplabda versenyeket is rendeznek. Másrészt ekkor lesz a Hagymatikum Szépe választás, fürdőruha bemutatóval egybekötve.

Mosonmagyaróvár: augusztus 17-20. között tartják a térség legnagyobb kulturális- és zenei fesztiválját. Erről a rendezvényről korábban itt írtunk. Esténként többek között fellép Ákos, a Balkan Fanatik, a Magna Cum Laude és az Experidance is. A mosonmagyaróvári Szent István Napok programjai ráadásul ingyenesen látogathatók és még egy szállásajánlatunk is van erre az időszakra.

Sárvári Termálfürdő: augusztus 16-án tartják a szokásos péntek esti éjszakai fürdőzést, ahová 1500 forintért, vagy a napijegy mellé váltott 500 forintos kiegészítő jeggyel lehet belépni. Augusztus 17-én délután 3 órától gyerek disco lesz a sejtelmes nevű Mutyi bohóccal. Egy nappal később pedig a Kolompos együttes ad gyerekkoncertet. Sőt, augusztus 19-én is lesz gyermekprogram, akkor ugyanis a Miniwolf együttes tart kölyökparty-t.

Zalakaros: augusztus 18-án este 9 órakor a város kertmozijának színpadán lép fel a Catherine Gallagher’s által vezetett ír sztepptánc csapat. A Queen of the Dance nevet viselő társulat előadásának jegyárairól nem találni információt Zalakaros honlapján, viszont a csapat nyári turnéjának más állomásaira 4000 forint körüli áron lehet belépőt vásárolni.