Komoly felújítási munkák kezdődhetnek a békéscsabai Árpád fürdőben, miután megnyert egy pályázatot az önkormányzat. A 122 millió forintos beruházás részeként szélesebb körben fogják felhasználnia  rendelkezésre álló termál-energiát. Új hőközpontot építenek ki, lecserélik a komplett fűtési rendszert, a termálfürdő kútjait, a későbbiekben pedig saját ivóvízbázis építenek ki.

A Beol.hu információi szerint a projekt révén évi bő 40 millió forintot takaríthat meg a gyógyfürdő. A felújítási munkák tervezett költsége 245 millió forintot tesz ki, így ennek a felét tudja fedezni a békéscsabai önkormányzat a megnyert forrásból.

A békéscsabai Árpád Gyógyfürdő 1922-ben nyitotta meg kapuit. A patinás fürdőben jelenleg tíz medence működik, amiből négy gyógyvizes. Az Árpád termálfürdő napi befogadóképessége télen ezer, nyáron 3600 fő. A létesítményről bővebb információ található az Árpád Fürdő honlapján.

 

Vérért orosházi fürdőjegy

Szintén Békés megyét érintő hír, hogy a Vöröskereszt helyi szervezete háromezer ingyenes belépőjegyet oszt szét a véradók között. A jegyek az Orosháza-Gyopárosfürdői létesítményben lehet felhasználni. Tavaly több mint 21 ezren adtak vért a megyében, az akció a remények szerint fellendítheti a véradási kedvet.