• Mit lehet csinálni Hévízen a Tófürdőben való úszkáláson és a pihenésen kívül?
  • Mutatunk 6 tippet a hévízi időtöltéshez.

1. Hévízi termelői piac

Kedden és szombaton délelőtt, csütörtökön délután van piac Hévízen, a nagyparkoló mögötti területen. A környékbeli termelőktől lehet vásárolni zöldségeket, gyümölcsöket, mézet, lekvárt, kézműves termékeket, de akár bioélelmiszereket is.

Hévíz helyi piac

2. Kenutúra a Hévíz-patakon

Szombat délelőttönként kenutúrákat szervez a Tourinform iroda, amennyiben összejön legalább 10 jelentkező, de a hévízi kenuzás rendszeresen felbukkan a különféle vízitúra-szervező irodák kínálatában is. Azért ennyire kedvelt túracélpont a Hévíz-patak, mert a Tófürdő meleg vizét vezeti le, ennek köszönhetően pedig télen sem fagy be. A patak sekély, és nem erős a sodrása, így akár gyerekek, vagy idősebbek is részt vehetnek kenutúrákon. A kép forrása.

Hévíz kenuzás3. Egregy

Régen önálló község volt, de már közel 70 éve Hévíz településrésze. Egregyen található a kevés épen megmaradt Árpád-kori templomok egyike, ami az üdülőhely központjától félórányi sétára fekszik. Egregyen egy szőlőhely is van, így a településrész bortermelő helyként is ismert.

Hévíz Egregy4. Mozi

Egész évben üzemel a mozi, amit sok más településsel ellentétben nem hagytak leépülni, hanem az elmúlt években még fejlesztették is. A mozi légkondicionált, alkalmas a 3D filmek vetítésére, a jegyünket pedig akár online is megválthatjuk.

Hévíz mozi5. Muzeális gyűjtemény

A mozi emeletén található a gyűjtemény, ahol Hévíz történetét mutatják be a gyógytó keletkezésétől kezdve egészen napjainkig. A helyi múzeumban rendszeresen tartanak időszaki kiállításokat is. Az aktuális programokat megtekintheti ide kattintva.

Hévíz múzeum6. Keszthely

A hévízi üdülésüket sokan kötik össze egy keszthelyi kirándulással (és fordítva). A balatoni településről itt talál információkat. Könnyű az eljutás Keszthelyre, hiszen mindössze 8-9 kilométer választja el a két települést. Akinek nincs autója, vagy helyismeret hiányában nem szeretne autóval menni, az sincs bajban, mert nagyon jó a tömegközlekedési összeköttetés a városok között. Busszal a menetidő járattól függően 10-20 perc. Általában negyedóránként indul busz, de a frekventáltabb időszakokban sűrűbben is.

Festetics Keszthely