• Olyan fürdőket mutatunk az ország négy különböző pontjáról, amelyek talán nem annyira ismertek, de egytől egyig jó választásnak bizonyulhatnak.

  • Némelyik igen jó ár-érték arányú.

  • Az egyiket hamarosan teljesen felújítják, érdemes megnézni még a mostani formájában.

Mesteri Termálfürdő

Egy ismert üdülőhelytől, Sárvártól mindössze 15 kilométerre fekszik Mesteri község. Az már nem biztos, hogy annyira ismert, hogy a településen egy barátságos kis termálfürdő is található. Holott messze nem egy új keletű fürdőről van szó, hiszen már 1968 óta üzemel. A több mint 1000 méter mélyről feltörő vizet elsősorban a mozgásszervi betegségek kezelésére javasolják.

Az egész évben működő fürdőben a szabadtéri medencék mellett egy kis fedett részleg is található. A belépők ára pedig rendkívül kedvező. A felnőtt belépőjegy 1200 forint (külön nyugdíjas jegy nincs), a 14 év alattiak számára 500 forintért váltható belépő, 16 óra után pedig a felnőtt jegy is csak 800 forintba kerül. Sőt, a téli szezonban 3 órás belépőjegy is váltható, szintén 800 forintért.

Mesteri FürdőLenti Termálfürdő

Találó neve van a településnek, mert tényleg messze lent, az ország délnyugati részén található, azon belül Zala megyében, közvetlenül a szlovén határnál. A Lenti Termálfürdő szabadtéri része ugyan már ilyentájt zárva van, de egy viszonylag tágas fedett fürdővel is rendelkeznek. Utóbbiban úszó-, gyógy- , gyermek- és hidromasszázs medencék várják a fürdőzőket.

Emellett működik párhuzamosan egy másik fedett rész: ez az élményfürdő, amit tavaly adtak át. Itt meleg vizes élménymedencében ejtőzhetünk, ami minden jóval (masszázságyakkal, buzgárokkal, nyakzuhannyal, pezsgőülőkével) fel van szerelve. A fiatalabbaknak tetszeni fog a csúszdás medence és a játékokkal felszerelt gyermekmedence.

Ez a fürdő már kissé drágább, mint a Mesteri Termálfürdő, de nyilván a szolgáltatások választéka is szélesebb. Az alap belépőjegy 2800 forint, ami mellé külön vásárolható meg a fedett élményfürdőbe szóló kiegészítő jegy, ez pusztán 800 forint, ezért szerintünk érdemes hozzácsapni az alap jegyhez.

Lenti TermálfürdőBudapest – Király Gyógyfürdő

Ez a főváros utolsó olyan törökfürdője, amit még nem újítottak fel, tulajdonképpen az 1950-es évek óta nem végeztek komolyabb beruházást. Emiatt van egy kis retró hangulata, ugyanakkor ez adja a varázsát is a helynek, ami egyébként tavalyelőtt ünnepelte a megnyitásának 450. évfordulóját.

Az elmúlt néhány évben sikeresen pozicionálták újra a fürdőt, jobban nyitottak a fiatalabb vendégkör felé, akik szép számmal látogatják is, hiszen fővárosi viszonylatban kedvezőek a jegyárak, és diákjegy is vásárolható. Az már jobban meglepte a fürdő vezetőségét, hogy a külföldi vendégkör is kezdi felfedezni magának a Király Gyógyfürdőt. A jelenlegi tervek szerint 2020-ra teljeskörűen felújítják a patinás törökfürdőt.

A Királyban három gyógymedence, egy merülőmedence, egy jacuzzi és egy dézsamedence található. S egyébként az, hogy a fiatalabbak felé nyitottak, nem azt jelenti, hogy lemondtak volna a nyugdíjas vendégkörről. Olyannyira nem, hogy a nyugdíjas igazolvány felmutatásával 50 százalékos kedvezményt adnak a jegyárból. Ez szekrényhasználatnál 1350 forintos, kabinhasználatnál 1650 forintos jegyárat jelent.

Király termálKumánia Gyógyfürdő

Ezért a fürdőért Kisújszállásra kell utaznunk, ami Jász-Nagykun-Szolnok megyében, azon belül is a megyeszékhelytől, Szolnoktól keletre 50 kilométerre található. Öt évvel ezelőtt adták át a termálfürdőt és okos módon nem csak önmagában felhúztak egy fürdőt, hanem összekötötték egy szállodaépítéssel, így a nyitás óta biztosított a megfelelő mennyiségű és minőségű szálláskapacitás is.

A gyógyfürdőben öt beltéri és két kültéri medence, szaunarészleg, valamint egy külön gyógyászati egység működik. A fürdő színvonalához képest pedig az áraik igen-igen barátiak. Jelenleg egy felnőtt napijegy 1300 forintba kerül. A nyugdíjas, diák és gyermek belépőjegy pedig mindössze 1100 forint. Megkockáztatjuk, hogy az ország egyik legjobb ár-érték arányú termálfürdőjéről van szó.

Kumánia Kisújszállás fürdő