Fürdős programok és akciók március 16. és 20. között.

  • Néhány fürdőben már ezen a hétvégén tartanak programokat a Víz Világnapja alkalmából.

  • Különösen sok program lesz a budapesti gyógyfürdőkben.

Budapest: hivatalosan március 22-én lesz a Víz Világnapja, de a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nél – vendégbarát módon – már most vasárnap ünnepelnek. Nyolc fürdőjükben tartanak különféle programokat.

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
Üdítő hangzásvilággal érkezik a Széchenyi Gyógyfürdőbe a Four Bones Harsonakvartett. A fiatal világjáró művészek a fürdőzőket a jazz és a filmek zenei világába is elkalauzolják. Hétvégi, nem hétköznapi kikapcsolódás három, pörgős koncerten át. Fellépések: 14:30-kor, 16 és 17 órakor.
Idegenvezetés a Széchenyi Gyógyfürdőben 12 és 16 órakor. A csoport létszáma maximum 20 fő/csoport. A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: info.szechenyi@spabudapest.hu. Nyereményjátékkal egybekötött „Víz-kvíz”: a látogatáson résztvevők páros fürdőbelépőt nyerhetnek, ha helyesen válaszolnak a kérdésekre.
Fókuszban az egészség és a szépségápolás: 12:00 – 19:00 óra között termékbemutatókkal, kedvezményekkel, felmérésekkel, tanácsadással várják a vendégeket.

Gellért Gyógyfürdő és Uszoda
13 órakor fellép a Presto Kamaregyüttes. Idegenvezetés a Gellért Gyógyfürdőben 10, 13 és 16 órakor. A csoport létszáma maximum 30 fő/csoport. A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: info.gellert@spabudapest.hu.
Fürdőzés a táncban: kortárs táncbemutató szárazföldön és vízben – 15 órakor az aulában, 16:30-kor a medencetérben
Nyereményjátékkal egybekötött „Víz-kvíz”: a látogatáson résztvevők páros fürdőbelépőt nyerhetnek, ha helyesen válaszolnak a kérdésekre.

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda
Idegenvezetés a Rudas Fürdőben 10 és 12 órakor. A csoport létszáma maximum 10 fő/csoport. A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: rudas@spabudapest.hu. Nyereményjátékkal egybekötött „Víz-kvíz”: a látogatáson résztvevők páros fürdőbelépőt nyerhetnek, ha helyesen válaszolnak a kérdésekre. Kedvezményes kikapcsolódása a Víz Világnapja alkalmából: 20 százalékos engedmény a 30 perces aroma relax és mélytápláló masszázsok árából.

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda
Carl Oh és Tomanek a pesti éjszaka igazi zenemágusai. Rendszeresen bukkannak fel a legváratlanabb helyeken, ezúttal a Lukácsban. Zenerajongásukat a Víz Világnapja alkalmából is megcsillogtatják: az afro-kubai, latin, karibi és brazil lemezeik legjavát prezentálják. Gyógyvízkóstolóval egybekötött idegenvezetés a Lukács Fürdőben 11 és 15 órakor. A csoport létszáma maximálisan 20 fő/csoport. A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: lukacsinformacio@spabudapest.hu. Nyereményjátékkal egybekötött „Víz-kvíz”: a látogatáson résztvevők páros fürdőbelépőt nyerhetnek, ha helyesen válaszolnak a kérdésekre.

Király Gyógyfürdő
Fellép Szőke Mirjam a 2011-es esztendő Príma különdíjas művésze, a Miss Bellydance Hungary királynője és a Midnight Diamonds. A hölgyek egy kellemes, különböző stílusú, attraktív műsorral várják a kedves látogatókat.
A hagyományok a táncban nem merülnek ki. A fürdő érdekességeit egy séta során meg is ismerhetik a látogatók. Idegenvezetés a Király fürdőben 14, 16 és 18 órakor, igény szerint angol nyelven is. A csoport létszáma maximum 20 fő/csoport. A látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges: kiraly@spabudapest.hu. Nyereményjátékkal egybekötött „Víz-kvíz”: a látogatáson résztvevők páros fürdőbelépőt nyerhetnek, ha helyesen válaszolnak a kérdésekre.

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda
Harmadik alkalommal lesz, immár tradicionálisnak mondható úszóverseny Csillaghegyen. Hat kategóriában mérhetik össze erejüket a versenyző szellemű vendégek. Az úszóversenyre jelentkezni a csillaghegy@spabudapest.hu email címen vagy a helyszínen lehet. Minden kategória első három helyezettje fürdőzéshez köthető nyereményben részesül.

Dagály Gyógyfürdő és Uszoda
Március 20-án a Víz Világnapja alkalmából kedvezményes áron relaxálhatnak a fürdőző vendégek a masszőrök keze alatt. 30 százalékos engedményt kapnak az aroma relax masszázsok árából.

Dandár Gyógyfürdő
Fellépnek a Roma Classic művészei: 12, 14 és 16 órakor. Izgalmas szeánszok a szauna szerelmeseinek: 13, 15 és 17 órakor.

Dandár termálfürdőHévíz: a hónap végéig minden nap ingyenes animációs foglalkozásokon lehet részt venni a Tófürdő rekreációs pontján. 10 órakor jógát, 13 órakor gumiszalagos tornát, 14 órakor stabilitás trénert, 15 órakor aqua fitneszt, 16 órakor pilatest tartanak.

Sárvár: a fürdőben a Föld Órájáról emlékeznek meg március 19-én. Egy órán keresztül fáklyafénnyel fognak csak világítani a termálfürdőben.

Zalakaros: a település termálfürdőjében szombaton és vasárnap ünneplik a Víz Világnapját.

Március 19., szombat
10:00-16:00 – „Legkedvesebb vizes élményem” rajzverseny (Fedett gyermekvilág)
10:30 – Aquafitnesz (Élményfürdő)
11:00 – Kreatív foglalkozás: mini akvárium készítés (Fedett gyermekvilág)
13:00 – „KVÍZóra” logikai fejtörő (Fedett gyermekvilág)
14:00 – „Vízi bomba csata” vízi vetélkedő (Fedett gyermekvilág)
15:30 – Aquazumba (Élményfürdő)
16:00 – Mini diszkó (Fedett gyermekvilág)
16:30 – Rajzverseny eredményhirdetése (Fedett gyermekvilág)

Március 20., vasárnap
10:30 – Aquafitnesz (Élményfürdő)
11:00 – A tenger élővilága memóriajáték (Fedett gyermekvilág)
13:00 – Csúszdabajnokság (Fedett gyermekvilág)
14:00 – „Vizes 4-es” vízi vetélkedő (Fedett gyermekvilág)
15:30 – Aquazumba (Élményfürdő)
16:00 – Táncverseny (Fedett gyermekvilág)