Mennyire veszélyes sok időt tölteni termálvízben felnőtt férfiként? Milyen hatást gyakorolhat a termálvíz a férfi potenciára? Illetve mi mindent érdemes tenni a nemkívánatos merevedési zavarok elkerüléséhez? A cikkben ezekre a kérdésekre adunk választ.

A termálvíz előnyei

A termálvíz egyik pozitív hatása, hogy köztudottan javítja a vérkeringést, köszönhetően annak a sajátosságának, hogy számos ásványi anyagot tartalmaz. A legjobb, hogy ezeket az ásványi anyagokat a szervezet pihenés közben képes felvenni a termálvízből. Szintén pozitívum, hogy a termálvíz hatására kitágulnak az erek, ami egyúttal a szív működésére is kedvező hatást gyakorol.

Nem véletlenül javasolják a termálvizes fürdőzést a krónikus fájdalommal élők, vagy az ízületi fájdalommal küzdők számára, ugyanis elsőrendű fájdalomcsillapító módszer a termálvízben töltött idő. Ez ráadásul az izomfáradtság vagy a szövetkárosodás ellen is hathatós segítség lehet. Nem beszélve arról, hogy egy kiadós fürdőzés csökkentheti a stresszt, javíthatja az alvás minőségét és még az izmokat is segíthet ellazítani. Sőt, a termálvíz olyan bőrbetegségek ellen is hatékony gyógymód lehet, mint például az ekcéma vagy a pikkelysömör.

Miként hat a termálvíz a férfi potenciára?

Meglehetősen szoros az összefüggés a termálvízben töltött idő, illetve a férfi potencia kedvezőtlen alakulása között. Olyannyira, hogy a túlzottan gyakori szauna-használat, illetve ezzel együtt az indokolatlanul sok melegvizes fürdőzés idővel negatívan befolyásolhatja a férfi potencia mértékét. Ennek a kiváltó oka, hogy a szélsőségesen magas hőmérsékletű víz a herék működési zavarát idézheti elő. Ez pedig közvetlen befolyással van arra, hogy miként is alakul a potencia kérdése a felnőtt férfiaknál.

Nem véletlen, hogy a 38-39 Celsius fokos vízzel teli medencékben a javasolt tartózkodási idő maximum 15-20 perc. A túlzott forró fürdőzés ugyanis nemcsak a merevedési zavar és az egyéb férfi potenciával kapcsolatos rendellenességek kiváltó oka lehet, hanem a különféle gyulladással kapcsolatos betegségeket is felerősíti. Szerencsére tudatos termálvizes fürdőhasználattal és némi odafigyeléssel proaktívan elkerülhetők a nemkívánatos rendellenességek. Érdemes például a szélsőségesen melegvizes medencék helyett inkább az indifferens hőmérsékletű termálvizes medencéket választani.

Ezekben ugyanis legfeljebb 34-35 Celsius fokos hőmérséklet uralkodik, ami lényegesen kedvezőbbnek számít a férfi potenciára nézve. Célszerű továbbá változtatni is a medencék között, egyhuzamban legfeljebb 20-30 percet eltöltve egyazon vízhőmérsékleti viszonyok között. Mindezen felül egy-egy frissítő zuhany javasolt még a termálvíz előnyös hatásainak a fokozása végett. Amennyiben ezekre a javaslatokra sikerül tudatosan odafigyelni, úgy sikeresen elkerülhetők a kellemetlen merevedési zavarok, illetve a férfi potenciára vonatkozó egyéb rendellenességek.

Természetes tippek a férfi potencia növeléséhez

Fontos tudni, hogy a merevedési zavarok és a férfi potenciával kapcsolatos problémák ellen számos természetes praktika eredményesnek bizonyulhat. Kulcs lehet például a stresszcsökkentés és a lelki eredetű, nyomasztó problémák feloldása, mivel a merevedési rendellenességek sokszor nem is testi, hanem sokkal inkább lelki gondokra vezethetők vissza.

Sikeresen növelhető a férfi potencia rendszeres sportolás és aktív mozgás útján is: hetente legalább 3-4 alkalommal javasolt az aktív testmozgás. Még jobb, hogy a fizikai aktivitás testsúlycsökkentést is eredményezhet, ami szintén nem árthat a merevedési zavarok leküzdéséhez. Mindenképp meg kell említeni a káros szokások kerülésének a fontosságát is. Erősen javasolt tartózkodni a dohányzástól, illetve mérsékelt keretek közé szorítani az alkoholfogyasztást. Mindezt tápláló zöldségekben és gyümölcsökben gazdag, tudatos táplálkozással megtámogatva igazán sikeresek lehetünk.

gyógyfürdő Európai Unió támogatás

A kulcs: a tudatosság

Fontos tehát észben tartani, hogy a termálvíz bár jótékony hatást is gyakorolhat az emberi szervezetre, ezt csakis tudatos és mérsékelt használat mellett tudja garantálni. Ehhez mérten erősen javasolt kerülni a szélsőségesen melegvizes medencében való hosszas tartózkodást – különösen a merevedési zavar és a férfi potencia egyéb nemkívánatos rendellenességeinek elkerülése végett. Sőt, a potencia megőrzésének természetes módszereit betartva akár még fokozható is a férfi energia.