Egy betegszervezet révén idén már 2500 vendégéjszakát töltöttek el nálunk a reumás betegek. A célzott akcióknak köszönhetően a jövőben tovább emelkedhet a hazai gyógyfürdőkben kezeléseket igénybe vevő németek száma.

Eredményesnek tűnik a Magyar Turizmus Zrt. és a német Reuma Liga között egy éve kezdődött együttműködés. A Turizmus Online cikke szerint a 200 ezer tagot számláló betegszervezettel korábban nem volt kapcsolata a magyar turisztikai társaságnak, így rajtuk keresztül nem érkeztek vendégek az országba. 2011-ben első alkalommal szerveztek magyarországi tanulmányutat a betegszervezet vezetőinek. Ennek eredményeképpen az idei évben már 2500 vendégéjszakát töltöttek el hévízi, sárvári és zalakarosi szállodákban a Reuma Liga révén érkezett betegek.

szakorvos fürdőgyógyászat

Az együttműködés azért fontos, mert a tapasztalatok szerint a német reumások a gyógykezelések, illetve az utazások során figyelembe veszik a szervezet ajánlásait. A sikerre való tekintettel most ősszel megint 20 döntéshozót látnak vendégül hazánkban a Reuma Liga részéről, akik a három napos továbbképzés alatt megismerkedhetnek Hévíz és Zalakaros gyógyászati kínálatával.

A betegszervezettel való szorosabb kapcsolat segíthet megállítani a Magyarországra érkező német vendégek számának csökkenő tendenciáját. Az első eredmények már látszódnak, hiszen a Németországból egészségturisztikai céllal hazánkba érkezők száma az idei év első felében már növekedést mutatott.