Egyesíti az elektromos áram és a hidroterápia előnyeit az elektromos kádfürdő, ami gyulladás- és fájdalomcsillapító hatású, de bőrsérüléseknél nem alkalmazható.

Az itthon kevéssé elterjedt, de hatékony gyógyászati kezelések közé tartozik az elektromos kádfürdő. Ezt nem úgy kell elképzelni, ahogy ezen a vicces fotón látszik. Barkácsmegoldások helyett ugyanis orvosi kádat (lásd az alsó képet) használnak ezekhez a kezelésekhez, amelybe elektródákat vezetnek.

áram medenceA kádba vizet – ideális esetben termálvizet – töltenek, majd ebbe egyenáramot vezetnek. Ezáltal kombinálható az elektromos áram és a víz előnyös tulajdonsága. Fokozza az anyagcserét és a vérkeringést, segít leküzdeni a stresszt. Fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású, különösen azokban az esetekben ajánlott, amikor a fájdalom (különösen az izomfájdalom) több testtájékot érint.

orvosi kádAz elektromos kádfürdő bőrsérülések, illetve a testben lévő mágnesezhető fémek esetén nem alkalmazható. Sajnos nincs rá OEP-támogatás, így teljes árat kell érte fizetni. A kezelést kínáló fürdőkben és szállodákban meglehetősen nagy az árak szóródása, 2000 és 6000 forint közötti összegért kínálnak egy 10-15 perces kezelést.