Szombaton zárult a nyolcadik alkalommal megrendezett bükfürdői Bor- és Gyógynapok című rendezvénysorozat. „A pavilonok körül délutánonként nagy volt a nyugalom, de az este közeledtével zsúfolásig megteltek a sörpadok a könnyed szórakozásra, borozgatásra érkező fürdőzőkkel” – írja a Vas Népe Online. A rendezvény tehát idén is sikeresnek bizonyult, amit az is segített, hogy a kalkulációk szerint ebben az időszakban 6-7000, azaz egy kisvárosnyi vendég üdül Bükfürdőn. A rendezvény forgalmával a kiállító pincészetek is elégedettek voltak. Mint egyikük elmondta, a megkóstolt borokból sokan vásároltak maguknak egy-egy palackkal is.
A fesztiválon megválasztották Bük borát, a címet idén a Somló-hegyi Tornai Pincészet Aranykönny nevű bora nyerte meg. A fesztiválról készült beszámoló szerint jó ötlet volt, hogy a bornapokat egy gasztrofesztivállal is kiegészítették. Ennek keretében a büki nagy hotelek főszakácsai is tartottak bemutatókat. Utóbbiaknál szempont volt, hogy olyan ételek elkészítését mutassák be, amelyek egyszerre egészségesek és finomak. Ennek jegyében a Hunguest Hotel Répce Gold konyhafőnöke például zöldséggel töltött pisztrángot tekert mangalica szalonnába, a köret pedig szegfűgombás dödölle volt.