• Nagy múltra visszatekintő, kitűnő gyógyvízzel rendelkező gyógyfürdőket ajánlunk azok figyelmébe, akik még októberben terveznek fürdőlátogatást.

  • Közös pontjuk, hogy kimondottan kedvező jegyárakkal várják a vendégeket.

Bogácsi Gyógyfürdő – Miért jó választás?
Bogács község Borsod-Abaúj-Zemplénben, Miskolctól 50 kilométerre délnyugatra, míg Egertől mindössze 18 kilométerre keletre található. Rengeteg visszajáró vendége van az ottani gyógyfürdőnek, ami nem lehet véletlen…

Mellettük szól az is, hogy nemrég átálltak az utószezoni jegyárakra. Így jelenleg a kültéri medencékbe érvényes napi felnőtt belépő 3500 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 3000 forintba kerül. Ráadásul hétköznapokon felár nélkülivé tették a fedett élményfürdő látogatását. Az utóbbiba szóló kiegészítő jegy hétvégén és a kiemelt napokon (legközelebb október 23-án) plusz 1600 forintba kerül.

A bogácsi gyógyvíz kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos összetételű, a kénes vizek csoportjába sorolható, és jelentős szénsavtartalommal is rendelkezik. Ez a gyógyvíz különösen alkalmas mozgásszervi, ízületi és reumatikus problémák kezelésére, továbbá segíti a csonttörések utáni regenerációt. Nőgyógyászati betegségek, valamint egyes máj- és epeproblémák esetén is kedvező hatású. A víz párájának belélegzése légcsőhurutnál is jótékony lehet.

Mint általában a kénes gyógyvizek, a bogácsi víz is kedvezően hat a bőrre. Még azok is érezhetik a pozitív változást, akiknek nincsenek bőrproblémáik: fürdés után a bőrük puhább és bársonyosabb lesz. Krónikus ekcéma vagy pikkelysömör esetén pedig a bogácsi fürdőkúra segíthet a tünetmentesség elérésében.

gyógymedence a bogácsi fürdőben

Nagyatádi Gyógyfürdő – Miért jó választás?
A Dél-Dunántúlon, a Balaton délnyugati részétől 60 kilométerre található Nagyatádon már 1906-ban termálvizet találtak, majd 1907-ben megnyílt az első fürdő. A ma is ismert fürdőépületet 1923-ban adták át. Azaz hatalmas múltja van a Nagyatádi Gyógyfürdőnek.

Klasszikus gyógyfürdőről van szó, minden medencéjükben gyógyvíz található. A belépőjegyek ára pedig hagyományosan nagyon kedvező. A felnőtt napijegy 2600 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1900 forint. Fontos tudni, hogy keddenként csak a gyógykezelésre érkezőket fogadják.

A nagyatádi víz példája jól mutatja, hogy egy gyógyvíz akkor is hatásos lehet, ha nincs magas ásványianyag-tartalma. Az 51 Celsius-fokon feltörő víz ásványianyag-tartalma literenként mindössze 1424 mg, és nátrium-hidrogénkarbonátos összetételű, alacsony sókoncentrációjú gyógyvíz.

Milyen problémákra hatásos? Főként mozgásszervi és ízületi betegségek, valamint csonttörések és sérülések utáni rehabilitáció esetén ajánlott. Ezen kívül nőgyógyászati betegségeknél is hatékony. Ivókúraként gyomorsavtúltengés, emésztési zavarok, epeproblémák és székrekedés esetén is javasolják.

Nagyatád gyógyvizes úszómedence

Ide kattintva olyan Pest megyei gyógyvizes fürdőkről olvashat, ahol kedvező jegyárakkal várják a nyugdíjasokat.